August by NGT wint de 24 Hours of Zolder

August by NGT heeft de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder gewonnen. In de #15 Porsche pakte Nico Verdonck, Glenn van Parijs, Nicolas Saelens, Thomas Laurent en Rodrigue Gillion de zege met twee ronden voorsprong op de Porsche #1 van PK Carsport.

Bijna een halve wedstrijd reed de #15 Porsche aan de leiding. Terwijl verschillende concurrenten in de problemen kwamen tijdens de nacht en de ochtend bleef het team van August by NGT foutloos. Ze pakten de koppositie op zondagochtend en gaven die nooit meer af.

De editie van 2023 werd opnieuw een slijtageslag. Van bij de start hielden de Porsches een hoog tempo aan, wat duidelijk woog op de techniek want kort voor middernacht doken de eerste problemen op. Zowel de #2 van Russel Racing als de #54 van Q1-trackracing moesten opgeven nadat een vastzittende wielmoer roet in het eten gooide. De #78 van RedAnt Racing kreeg motorproblemen in de ochtend en verdween eveneens vergoed de pitbox in.

De winnaars van vorig jaar, PK Carsport, kende remproblemen in de beginfase van de race, maar vochten zich doorheen de nacht opnieuw een weg naar voren. Geen achtste zege voor Bert Longin, maar wél een mooie tweede plek voor de recordhouder en z’n teamgenoten Stienes Longin, Peter Guelinckx en Dylan Pereira.

Redant Racing vervolledigde het podium met de #12 Porsche van Ayrton Redant, Yannick Redant, Kobe De Breucker en Sam Dejonghe. Belgium Racing werd vierde met de #99 Porsche van Dylan Derdaele, Koen Wauters, Michael Cool, Jos Menten en Lars Kern.

Een knappe zesde plek was voor de #52 Marc Car Mustang van Racing Adventures (VDS), achter de #17 Porsche van Speedlover.

Ook in de GTB klasse ging de zege naar een Porsche, in dit geval de #63 Porsche 718 Cayman van het TipTop Rent team. Herremans/Peters/Van Den Bergh/De Mulder/De Boever werden zevende algemeen. Zij gingen de #24 BMW M2 CS van PK Carsport voor – die door Tom Boonen en teamgenoten Matisse Lismont, Koen De Wit en Alon Day naar de zege in TA werd gestuurd.

Tot slot wonnen Werckx/Maris/Lievens/Van Samang/Van Samang in de TB klasse met de #34 BMW van JJ Motorsport.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws