Succesverhaal van Kenny Herremans blijft duren

In 2022 behaalde Kenny Herremans in zijn eerste jaar in de European GT4 Series verschillende podiums en zelfs een overwinning in de laatste race van het seizoen waardoor hij zelfs vicekampioen werd.

Ook dit jaar geeft Kenny het beste van zichzelf en strijdt hij mee voor de prijzen. Daar slaagde hij het afgelopen weekend wonderwel in want samen met zijn teamgenoten pakte hij de overwinning in de klasse GTB tijdens de 45ste editie van de ’24 Hours of Zolder’.

“De voorbije maanden werden we door verschillende GTA- en GTB-teams gecontacteerd maar mijn management en ikzelf verkozen deze week te kiezen voor de opportuniteit welke werd aangeboden door Gunter van den Berghe van TipTopRent. Rijden met een Porsche GT4 ligt me sowieso beter en daarbij staat de wagen ook nog eens ‘onder dak’ bij NGT, dus leek me dit voor mij de juiste combinatie.

Gedurende heel de race was het natuurlijk opboksen tegen de op papier sterkere BMW M4 maar zowel het team als de auto waren een geoliede machine. We maakten telkens de juiste beslissingen en reden zo goed als feilloos en zoals de meeste teams weten is dit laatste nog altijd het belangrijkste tijdens een uithoudingsrace. Ik ben superblij met dit resultaat en dat ik mijn naam op de erelijst kan zetten van deze mooie race. Het is een droom die uitkomt maar veel tijd om te genieten heb ik niet want woensdag vertrek ik naar Hockenheim voor mijn volgende race in de GT4 European Series met de prachtige Chevrolet Camaro.
Ik wens oprecht via deze weg nogmaals het team, mijn ploegmaten, onze sponsors en mijn management te bedanken voor dit mooie weekend,” aldus een dolgelukkige Kenny. “See you next year, see you in Zolder.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws