Erik Van Loon wint secondenstrijd in Kasterlee

Na acht proeven in wisselvallige weersomstandigheden waren Erik van Loon en Hein Verschuuren vier seconden sneller dan Mats van den Brand in de Short Rally van Kasterlee. In een spannende strijd tussen de Subaru Impreza S14 WRC en de BMW M3 waarin het verschil maximaal 5 seconden bedroeg tussen beide rijders, lukte het Van Loon om op de laatste proef het verschil te maken en zijn zege van vorig jaar te prolongeren. Hij werd wel gediend door de benzinepompproblemen die de Mats-BMW kende in de laatste kilometers.

“Dit was weer ouderwets genieten,” vertelt Erik. “We begonnen rustig, misschien iets te rustig, maar wilden het ritme opbouwen. Dat ging eigenlijk heel erg goed en we pakten het snel op. Het is uiteindelijk een spannend secondenduel geworden met Mats. Er zit dan heel veel verschil tussen onze Subaru en zijn BMW, de BMW loopt heel veel harder waar wij het moeten hebben van de bochten. Uiteindelijk zijn we iets meer dan 4 seconden sneller, daar ben ik heel blij mee. Complimenten ook voor het team van Van den Heuvel Motorsport voor de rebuild van Subaru. Hein heeft het super gedaan, de auto was top, het was een hele goede zondag.”

Erik geniet van het rijden met de WRC. “Het is jammer dat je er bijna nergens mee mag rijden, zeker in Nederland niet. In de Belgische regionale wedstrijden mag het wel en Kasterlee ligt om de hoek, dus dat is een mooie kans om hiermee te rijden. Op de service is het dan ook leuk om al die fans te zien die speciaal voor de WRC komen kijken. Ik hoop dat we er ooit in Nederland ook weer mee mogen rijden.”
Jonas Langenakens was de beste Belg, en plaatste de Mitsubishi op het laagste podiumschavotje, waarmee hij anderhalve minuut sneller was dan zijn merkgenoot Hein Jonkers. Tom Ceuppens(BMW) zag zijn wederoptreden bezegeld met een vijfde plaats. Jesse Monnens(BMW) en Vincent Verstraete(Ford Fiesta) vochten een bikkelhard duel uit tot aan de finish, met de zesde plaats en de winst in 3H als inzet. Uiteindelijk beslecht in het voordeel van Monnens Junior, met een dikke halve seconde verschil. Stefaan Tjoens reed naar de 8e plaats en was zoals verwacht de heerser in divisie 1-2. Bert Swerts was beste Historic-rijder en finishte als negende.

Foto: Met dank aan Van Loon Racing.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws