Tip Top Rent by NGT winnaars in de GTB tijdens 24 Uren van Zolder

De opdracht kondigde zich niet makkelijk aan, in tegendeel, maar de crew van Tip Top Rent by NGT met Arthur Peters, Gunther Van Den Berg, Kenny Herremans, Koen De Mulder en Tom De Boever heeft dit weekend de klasse GTB in de 24 Hours of Zolder gewonnen. De Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport vertrok zaterdag om 16u00 als zesde in de zeer sterk bezette en diverse klasse GTB en de Duitse GT nam bij het ochtendgloren de leiding in handen om die niet meer af te staan. “Een zege die we misschien niet verwacht hadden, maar die eens zo zoet smaakt”, aldus Arthur Peter, de jongste rijder van het gezelschap.

De voorbereiding op de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder moest in laatste instantie bijgestuurd worden, toen Damien Haelterman bij een ongeval op een paard gekwetst raakte en forfait moest geven voor de race. De snelle Leuvenaar Kenny Herremans, bekend uit de GT4 European Series, viel in laatste instantie in en werkte die invalbeurt op schitterende wijze af. Samen met zijn vier teamgenoten bezorgde hij Tip Top rent by NGT een eerste zege in de harde Belgische uithoudingswedstrijd, nadat vorig jaar al de nationale titel in de klasse GTB werd behaald.

“We hebben deze race echt als een uithoudingsrace benaderd”, doet Arthur Peters het verhaal. “We zijn als zesde in de klasse aan de wedstrijd begonnen en hebben dan één ding nagestreefd: foutloos ons ritme aanhouden en opklimmen. Met foutloos bedoel ik niet alleen dat de rijders zonder problemen hun werk moesten doen, maar we hebben ook op een geweldige technische en strategische steun van NGT Racing kunnen rekenen. Het pitwerk en de strategie in een race met bovendien wisselende weersomstandigheden waren perfect en ook dat vormde mee de basis van het succes. Toen het op zondagochtend licht begon te worden, hebben we de leiding in handen genomen en die niet meer afgestaan, ondanks de blijvende druk van de snellere BMW M4 GT4 en andere Mercedes AMG-GT4. Uiteindelijk hebben we de race winnend afgesloten en dat geeft een enorm gevoel. Nu moet ik dat gevoel nog even vasthouden voor het laatste examen van mijn tweede zittijd in Leuven deze week (lacht). Ik wil echt iedereen bedanken die dit mee heeft mogelijk gemaakt en hier ga ik nog lang van genieten.”

Alleen tevreden gezichten

Gunther Van Den Berg was ook bijzonder opgetogen over de zege, “wat nog maar eens duidelijk maakt dat een 24-uursrace en zeker op Circuit Zolder, nooit vooraf bepaald is. Ik ga hier ook echt van genieten.” Ook Kenny Herremans toonde zich tevreden na de race: “Ik ben superblij met dit resultaat en dat ik mijn naam op de erelijst kan zetten van deze mooie race doet me veel plezier.”

Noteren we ook dat voor Koen De Mulder en Tom De Boever dit de tweede opeenvolgende zege is in de 24 Hours of Zolder, “maar vorig jaar deden we het met een ander Duits merk in de toerwagenklasse TA. We hebben ook enorm genoten van deze wedstrijd, maar ook van de aanpak en het verloop van de wedstrijd. Wij hadden nooit gedacht dat we deze race zouden kunnen winnen.”

Afspraak nu op 7 september voor de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux, ook al op Circuit Zolder.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws