NGT Racing in de prijzen dankzij AUGUST en Tip Top Rent

AUGUST by NGT heeft zoals u ondertussen op RallyandRaces reeds kon lezen de 45ste editie van de 24 Hours op zijn naam geschreven. De Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van de Belgen Nicolas Saelens, Nico Verdonck, Rodrigue Gillion, Glenn Van Parijs en de Fransman Thomas Laurent werkte een foutloze wedstrijd af, zowel op als naast de piste en kwam na 797 ronden als winnaar over de meet. Voor August by NGT is het uiteraard de eerste zege in de Belgische uithoudingsklassieker, voor NGT Racing van Marc Maton, de tweede, vijftien jaar na de maidenzege. Voor Porsche is het negentiende overwinning, de eerste sinds 2018. Bovendien won Tip Top Rent by NGT de klasse GTB met de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van Arthur Peters, Gunther Van Den Berg, Kenny Herremans, Koen De Mulder en Tom De Boever.

Bart Couwberghs, Ruben Maes, Heinz Bonnaerens en Ward Sluys schonken NGT Racing exact vijftien jaar geleden al de zege in de 24 Hours of Zolder, en de samenwerking tussen AUGUST Porsche onder leiding van Lionel Hansen en NGT Racing van Marc Maton resulteerde nu in een nieuwe overwinning.

“Geen makkelijke”, weet Marc Maton, “maar één die is gestoeld op een zeer gedegen voorbereiding, perfect werk van de technische en pitcrew en een vijftal achter het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup dat feilloos zijn werk deed. Dit was een zeer snelle editie van de 24 Hours of Zolder, een harde editie ook met veel sterke concurrenten en last but not least deden de weergoden hun duit in het zakje met enkele fikse regenbuien in het tweede deel van de wedstrijd. Wij hebben de leiding veroverd in dat tweede deel van de race en dan stelselmatig een kleine bonus op de achtervolgers opgebouwd, al bedroeg het verschil nooit meer dan een paar minuten. Geruststellend was het nooit, zeker niet gezien de regen tijdens de slotfase. We hebben uiteindelijk net niet de helft van de ronden aan de leiding gereden en ik denk dat het team deze zege verdiende. Ik wil ook de collega’s concurrenten bedanken voor de faire strijd op het scherp van de snee, want dat geeft deze zege alleen nog maar meer glans.”

Ook in GTB

Terwijl de Porsche 911 GT3 Cup van AUGUST by NGT als algemene winnaar over de meet kwam, behaalde Tip Top Rent by NGT een zeker even sterke zege in de sterk bezette en zeer diverse klasse GTB. De Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport reed eveneens een feilloze race en klom van een zesde plaats op de startgrid naar de leiding op, een leidersplaats die bij het ochtendgloren in handen werd genomen. Arthur Peters, Gunther Van Den Berg, Kenny Herremans, Koen De Mulder en Tom De Boever maakten het werk vervolgens af.

Arthur Peters: “Zuiver op snelheid waren wij misschien wel de minst snelle van de kanshebbers in de klasse GTB, maar dit is geen sprintwedstrijd. Een 24-uursrace en zeker dan op Circuit Zolder, is erg hard en het gaat om uithouding, strategie en snelheid. Het team, met de zeer sterke technische en strategische steun van NGT Racing heeft deze wedstrijd perfect afgewerkt. Voor ons is dit een fantastische overwinning na de titel van vorig seizoen in de klasse GTB.”

Pechduivel

Voor Russell Racing by NGT, waar NGT Racing voor de technische ondersteuning zorgde, verliep de race initieel ook zeer goed. Christoff Corten, Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers namen de leiding in de eerste helft van de race tot tweemaal toe in handen, maar een vastgelopen wielnaaf gooide net voor middernacht roet in het eten. Gezien de ambities niet meer konden ingevuld worden, werd besloten op te geven en het vijftal kon de zege van 2017 niet herhalen.

August by NGT rest nu weinig rust, want over goed anderhalve week trekt het team opnieuw richting Circuit Zolder voor de voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux waar het team de strijd om de teamtitel verderzet.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws