BRC Master Cup: Verstappen en Hodenius op onbekend terrein

Na twee overwinningen van Freddy Loix in de BRC Master Cup, gaat de favorietenrol in de 10de manche van het seizoen naar twee Nederlandse “debutanten”. Roger Hodenius, met drie overwinningen voorlopig de sterke man in de Master Cup 2023, zal de klassementsproeven rond Roeselare ontdekken. Ook voor Jos Verstappen is het een eerste deelname aan de oudste van alle BRC-manches. De beide Skoda-rijders zullen wellicht in de eerste lus een beetje op hun hoede zijn om de valstrikken te ontdekken. Natuurlijk wordt van ex-F1-coureur Jos Verstappen veel verwacht op de rondkoers op het industrieterrein.

Wanneer we echter naar de intrinsieke snelheid op de verraderlijke proeven van de A&D Omloop van Vlaanderen kijken, dan tippen we toch eerder op Andy Lefevere, die als geen ander weet waar het asfalt grip biedt en waar niet. Na topprestaties met zijn BMW, de blauw raket, en zijn Porsche 997 GT3, zit de autohandelaar deze keer aan het stuur van een echte topwagen. Met de VW Polo GTi Rally2 kan hij zeker rivaliseren met Jos Verstappen.
Andy Lefevere is niet de enige die moet wennen aan een nieuwe wagen. Ook die andere lokale specialist bij de Masters, Bert Coene, heeft gekozen voor een nieuw wapen. Coene ruilde zijn Fiesta van de eerste generatie in voor de nieuwe Fiesta Rally2 Evo. Jimmy D’hondt, de titelverdediger bij de Masters, start voor de eerste keer met zijn Citroën C3 Rally2, dezelfde wagen die Richard Pex ondertussen goed kent.

Het tweede peloton Rally2-rijders let best op voor de tijden van Paul Lietaer in zijn Opel Ascona 400 of voor de chrono’s van de toppers in de M Cup, te beginnen met Franky Boulat, derde in de tussenstand van de BRC Master Cup. De 63ste Omloop van Vlaanderen is een tweedaagse klassieker, goed voor 184 km tegen de klok. Snelheid moet dus gekoppeld worden aan uithouding voor de rijders en betrouwbaarheid voor de mechaniek. De wedstrijd gaat vrijdag 1 september om 18h van start. Na 20 proeven wordt de winnaar zaterdag 2 september om 20h23 op het finishpodium bij de Zwaaikom gehuldigd.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws