Omloop van Vlaanderen uitgebreid op sociale media en televisie

Vanochtend openden de scholen na twee maanden vakantie opnieuw hun deuren. 1 september stond bij heel wat nationale rallyteams ook met stip genoteerd in hun agenda. Vanavond gaat immers de A&D Omloop van Vlaanderen, de 10de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championshp, van start. In Roeselare komt de leider in het kampioenschap, Maxime Potty, weer in actie. Aan concurrentie geen gebrek, want het startveld oogt aantrekkelijk.

Na de shakedown van gisteren, worden de tenoren in de late namiddag gepolst naar hun verwachtingen voor de tweedaagse klassieker in en om Roeselare. Deze BRC Persconferentie, waarbij ook de leider in het Junior-kampioenschap, Jonas Dewilde, uitgenodigd is, zal vanavond te zien zijn op de Facebookpagina van het kampioenschap.

De A&D Omloop van Vlaanderen gaat vanavond om 18h van start. Er staan 5 proeven op het menu over een totale lengte van 45,94 km tegen de chrono: twee passages op KP Beveren (7,37 km) en KP Zwevezele-Lichtervelde (12,86 km), met tussendoor een eerste doortocht op de befaamde Zoning (5,48 km). Op zaterdag vanaf 9h staan nog drie lussen van vijf proeven op het programma, wat de totale afstand van de wedstrijd op 184,69 km brengt: KP Houthulst (11,90 km), KP Passendale (13,02 km), KP De Ruiter (8,07 km), KP Zilverberg (7,78 km) en KP Zoning (5,48 km).

De fans kunnen de wedstrijd via de lokale rallyradio op de voet volgen. Op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen regelmatig clips uitgezonden worden met actiebeelden van de net verreden klassementsproeven. Na de wedstrijd zal de samenvatting van de A&D Omloop van Vlaanderen, zoals van elke manche van het Belgisch rallykampioenschap, uitgebreid op televisie worden uitgezonden. Op zondag 3 september zendt Sporza een ruime samenvatting uit, gevolgd door korte nieuwsberichten zondagavond in Sportweekend en in 100% Sport op Tipik (RTBF2). Op maandag wordt een review clip van 2 minuten uitgezonden. Daarna volgt de samenvatting van 24 minuten die uitgezonden zal worden op diverse TV-zenders in binnen- en buitenland. Bij ons is de reportage te volgen op Sport10 en RTBF Auvio, terwijl de Nederlandse rallyfans op Ziggo Sport de strijd tussen Bernhard ten Brinke, Jos Verstappen, Roger Hodenius en de Belgische rallytop kunnen volgen. De officiële samenvatting is wereldwijd te zien in meer dan 100 landen, van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten, van Afrika tot Australië.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws