Slechts 0,1 seconde verschil tussen Verstappen en Reynvoet in een razend spannende finale

Met nog vijf proeven te rijden, blijft het razend spannend in de 63ste A&D Omloop van Vlaanderen. Het verschil tussen leider Jos Verstappen en Niels Reynvoet bedraagt amper 0″1! Niels Reynvoet startte de tweede ronde met 13”2 achterstand op Jos Verstappen, vooral door te laat inklokken voor de start van KP Passendale. Tijdens de tweede ronde overkwam Jos Verstappen echter hetzelfde waardoor de strijd voor de overwinning op de proeven beslecht wordt. De twee tenoren gaan met een verschil van amper 0″1 de slotronde in!


Op de eerste proef van tweede ronde was Niels Reynvoet 2”7 seconden sneller dan Jos Verstappen. “Stapje voor stapje naderen op Jos Verstappen om dan in de laatste ronde de jacht in te zetten,” noteerden we aan de finish van KP Houthulst uit de mond van Niels Reynvoet, die bleef pushen. Bjorn Syx liet de derde tijd opteken op 7”7 van Niels Reynvoet. “We voelen de hete adem van Bernhard Ten Brinke in onze nek, we voeren het ritme op om onze podiumplaats vast te houden,” aldus de Citroën C3 Rally2 rijder.


Op KP Passendale was de snelste tijd opnieuw voor Jos Verstappen. Niels Reynvoet klokte af op minder dan 1 seconde en houdt zo Jos Verstappen in het vizier. Bjorn Syx heeft duidelijk het ritme verhoogd en finishte op 5”3 van Jos Verstappen. Hij doet hiermee ook exact 5”3 seconden sneller dan zijn concurrent voor het podium Bernhard Ten Brinke die op zijn beurt 9”4 seconden voorsprong telt op Roger Hodenius.

Bernhard Ten Brinke – AD Omloop van Vlaanderen 2023

Kan het spannender? Niels Reynvoet schrijft KP De Ruiter bij op zijn palmares. Het verschil met Jos Verstappen? Slechts een halve seconde. Als we voor beide piloten hun opgelopen tijdstraf in rekening brengen, bedraagt het tijdsverschil tussen leider Jos Verstappen en Niels Reynvoet nu 0”8 seconden. Bjorn Syx lukt opnieuw de derde tijd en lijkt zo zijn podiumplaats veilig te stellen. Bernhard Ten Brinke lijkt afstand te nemen van Roger Hodenius. Het verschil tussen beide Nederlanders telt nu 15”9 seconden. Ook KP Zilverberg is voor Niels Reynvoet die hier 0”9 sneller dan Skoda Fabia RS Rally2 rijder Jos Verstappen. Niels Reynvoet neemt hiermee de leiding in handen met het kleinst mogelijke verschil namelijk 1/10 van een seconde. Bjorn Syx noteert opnieuw de derde tijd en bouwt zo zijn voorsprong uit op Bernhard Ten Brinke.


Als we vertellen dat Jos Verstappen en Niels Reynvoet elkaar waard zijn, is dit nog een understatement. KP Zoning is voor Jos Verstappen die 0”2 seconden sneller is dan Niels Reynvoet. De Nederlander neemt opnieuw de leiding. Zijn voorsprong op bedraagt slechts 1/10de seconde. Op 1’16 van de leider heeft Bjorn Syx momenteel zijn podiumplaats stevig in handen. Hij heeft nu 24”3 seconden voorsprong op Bernhard Ten Brinke. Roger Hodenius en Nicola Stampaert leggen beslag op plaats vijf en zes. Op zeven, Thibaud Mazuin, die laat verstaan dat de proeven rond Roeselare duidelijk gladder zijn dan in zijn streek. Jimmy D’Hondt wipt in de voorlopige tussenstand over Pieter-Jan Maeyaert naar de achtste plaats. Met 1’08 voorsprong op Paul Lietaer behoudt Pieter-Jan Maeyaert comfortabel zijn leidersplaats bij de historics. Bert Coene vervolledigt de top 10.

Thibaud Mazuin – AD Omloop van Vlaanderen 2023


“Natuurlijk gaan we vol voor de overwinning,” vertelde Niels Reynvoet voor de slotronde. “Als het fout gaat, kan men niet zeggen dat ik de zege al in handen had… We gaan pushen, maar ik wil ook finishen.”Renaud Jamoul, de co van Jos Verstappen, vond de straftijd van 10″ erg jammer: “We waren 10″ te laat bij de tijdscontrole, puur door het drukke verkeer. Twee keer stonden we voor een rood licht en in het straatje naar de start werden we opgehouden door een tegenligger. Niets aan te doen. Het zal nu uitgevochten worden op de proeven…”
Bjorn Syx is heel tevreden met zijn voorlopige derde plaats: “De auto was afgesteld voor droog weer. Vandaar dat de eerste ronde vandaag wat moeizamer verliep, maar nu het droger is, voelt hij heel goed aan. Ik ben zeker tevreden.”
In het Junior BRC telt Jonas Dewilde de proeven af. Nog 5 proeven en hij mag de Junior-titel vieren… “Ik probeer het de ganse dag uit mijn hoofd te zetten, want dan ga ik te voorzichtig rijden en maak ik foutjes. Ik moet gewoon mijn eigen tempo rijden.”

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws