Frédéric Vervisch en Nicolas Baert knap tweede

Onze landgenoten Frédéric Vervisch en Nicolas Baert hebben deze namiddag op het circuit van Hockenheim de #12 ComToYou Audi R8 LMS GT3 EVO II naar een tweede plaats geloodst in de eerste van twee races in de FANATEC GT Sprint Cup.

De overwinning ging naar Ricardo Feller en Mattia Drudi in de #40 Tresor Orange 1 Audi R8 LMS GT3 EVO II. Het duo startte als tweede naast de #60 VSR Lamborghini en nam net voor het openen van de pits de leiding, verloor echter net iets te veel tijd bij de wissel maar kwam nog wel voor onze landgenoten Vanthoor en Weerts op de baan.

Wie wel een bliksemsnelle service kreeg was Frédéric Vervisch die het stuur overgaf aan teamgenoot Nicolas Baert. Vervisch kwam als vierde binnen maar Baert reed wel aan de leiding nadat iedereen de pits had opgezocht. Drudi kwam echter opzetten en nam de koppositie over. Nicolas Baert werd vervolgens opgejaagd door een andere landgenoot, Dries Vanthoor in de #32 Team WRT BMW M4 GT3, maar hield stand en eindigde knap tweede.

Het zag er dan ook naar uit dat Vanthoor op de derde plaats zou eindigen maar een sterke Thierry Vermeuelen (NL) ging in het absolute slot van de race met de Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3 nog voorbij onze landgenoot.

Valentino Rossi, die in de #46 Team WRT BMW M4 GT3 van op de 35ste plaats moest starten maakte tijdens zijn beurt 10 plaatsen goed, onze landgenoot Maxime Martin deed de rest en eindigde nog achtste. Adrien De Leener werd in de #54 Dinamic GT Porsche 911 GT3 R (992) negende.

Gilles Magnus, die als vijfde startte, verloor in het begin enkele plaatsen maar reed goed mee met de top tot hij ging pitten. De wagen bleef opvallend lang binnen en teamgenoot Hutchison kwam alsnog de baan op. Het duo werd uiteindelijk 26ste. Baptiste Moulin en Louis Machiels haalden de finish niet, zij vielen respectievelijk in de achtste en zevende ronde uit.

Om 10.15 uur morgenvoormiddag staat de tweede kwalificatie op het programma. Een uurtje racen doen we vanaf 15.35 uur.

Foto’s met dank aan FANATEC GT World Challenge Europe.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws