Jonas Dewilde kampioen voor eigen publiek

Na 10 van de 12 manches van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship is de Junior-kampioen al gekend. In de A&D Omloop van Vlaanderen behaalden Jonas Dewilde en zijn navigator Jeffrey Vandenbussche hun vierde overwinning van het seizoen. Samen met de punten van de tweede plaats behaald in de TAC Rally heeft Jonas Dewilde zich gekroond tot Junior Kampioen van België. 

De 24-jarige rallyrijder uit Staden wist wat hem dit weekend te doen stond in eigen streek. “We moeten gewoon finishen, want met 8 punten scoren we voldoende punten om Lander Depotter definitief achter ons te houden. Ik moet dus foutloos blijven, maar anderzijds wil ik me ook amuseren. Als ik rustig wil rijden, dan ga ik zondag wel naar de bakker…”
Met zijn Renault Clio Rally4 reed Jonas Dewilde onbedreigd naar de overwinning en een 19de plaats algemeen. “In het begin van de rally voelde ik wel wat stress, maar ik heb zo weinig mogelijk aan de titel gedacht. Dit is zeker een kinderdroom die in vervulling gaat. Wat de toekomst brengt? Het is nog te vroeg om daar al zekerheid over te hebben, maar wellicht wil ik dit jaar nog wel een rally rijden met een Renault Clio Rally3…”
Naast de Junior-titel, pakte Jonas Dewilde ook de Belgische titel in klasse RC4. 

De tweede plaats bij de jongeren ging naar Lander Depotter, eens te meer de snelste in klasse RC5. De leider in de Clio Trophy deed met succes ritme op en hij klopte met meer dan een minuut Jeroen Catelin, Xavier Dekeyser en het voltallige peloton van de Nederlandse Clio Trophy. “We reden deze wedstrijd omdat het de thuisrally is van Jasper. Mijn navigator woont letterlijk om de hoek bij het servicepark. Het was interessant om ritme op te doen met het oog op de finale van de Clio Trophy in de East Belgian Rally,” vertelde Lander Depotter. 

Palmares:
2013 : Matthias Boon
2014 : Guillaume Dilley
2015 : Andy Dewallef
2016 : Polle Geusens
2017 : Guillaume de Mevius
2018 : Grégoire Munster
2019 : Grégoire Munster 
2021 : Charles Munster
2022 : Tom Rensonnet
2023 : Jonas Dewilde

Klassement Junior BRC (na 10/12 manches): 1. J. Dewilde 118; 2. L. Depotter 50; 3. B. Verlinde & P-M. Brasseur 43; 5. L. Baudet 42; 6. A. Duville 37; 7. L. Dhaene & T. Heindrichs 35; 9. M. Decock 33; 10. C. Fiasse & B. Bosseloir 30; 11. Th. Vandeputte 23; 12. Anderson (GB) & B. Bosseloir 18; 14. N. Bruyneel 10; 13. Th. Vronen 8; 16. V. Soupart 6 

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws