BMW M Team WRT test de BMW M Hybrid V8 op Spa-Francorchamps

De voorbereiding van de BMW M Hybrid V8 op zijn deelname aan het FIA WEC in 2024 is deze week voortgezet met drie testdagen op Spa-Francorchamps. Het BMW M Team WRT heeft van woensdag tot en met vrijdag waardevolle inzichten opgedaan op zijn thuiscircuit. Tegelijkertijd testte BMW M Motorsport de BMW M4 GT3 EVO, de verbeterde opvolger van de huidige BMW M4 GT3. Deze verbeterde versie van de wagen zal vanaf het seizoen 2025 aan de start verschijnen.

In totaal deelden acht BMW M-fabriekscoureurs de testtaken met beide auto’s. Robin Frijns (NED), Maxime Martin (BEL), René Rast (GER), Marco Wittmann (GER) en Nick Yelloly (GBR) zaten achter het stuur van de BMW M Hybrid V8. Met name Yelloly, als vaste coureur, en Wittmann, die deelnam aan Daytona en Sebring, brachten hun ervaring mee van de race-uitstapjes van het LMDh-prototype in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2023. Augusto Farfus (BRA), Jens Klingmann (GER) en Bruno Spengler (CAN) waren samen verantwoordelijk voor het testen van de BMW M4 GT3 EVO.

De inspanningen van het BMW M Team WRT met de koolstofzwarte BMW M Hybrid V8 waren gericht op het optimaliseren van systemen en prestaties. Net als de meeste coureurs bevindt het Belgische team zich nog in de fase van het leren kennen en begrijpen van de fijne kneepjes van het complexe voertuig.

De BMW M4 GT3 EVO begint al vroeg aan zijn testfase. BMW M Motorsport zal de rest van het seizoen 2023 en het volledige seizoen 2024 gebruiken om intensief te werken aan de verfijning van de nu al zeer succesvolle BMW M4 GT3. De nadruk zal liggen op het uitbreiden van de functionaliteiten van de auto, het verbeteren van de betrouwbaarheid van de onderdelen, het verbeteren van de handling voor de teams en het verder verbeteren van de rijeigenschappen.

Foto’s: BMW Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws