Thierry Neuville: “Acropolis één van de zwaardere rally’s in het kampioenschap”

Hyundai Motorsport gaat voor goud tijdens de Acropolis Rally na opeenvolgende top drie finishes in Estland en Finland. Het slopende gravel evenement is de tiende ronde van het 2023 FIA World Rally Championship (WRC) en vindt plaats van 7 tot 10 september, met het servicepark in Lamia, Griekenland.

De Acropolis Rally, een van de meest unieke en opwindende evenementen op de kalender, maakte deel uit van het eerste seizoen van het WRC en werd al snel een van de meest uitdagende rally’s voor zowel de bemanning als de auto. De ruwe en rotsachtige bergwegen, in combinatie met de verzengend hete temperaturen van dit jaar, zullen zeker zorgen voor een nog zwaardere competitie dan normaal; aangepaste vering en rijhoogtes zullen essentieel zijn om te voorkomen dat auto’s rallyschade oplopen.

Vorig seizoen navigeerde het Hyundai Shell Mobis World Rally Team vakkundig over de gravelproeven en behaalde een historische 1-2-3 finish, met Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe op de hoogste trede en Dani Sordo/Cándido Carrera op de derde plaats. Het was een dominante prestatie van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, die zijn bemanningen naar negen etappe-overwinningen en 22 podiumplaatsen in de top drie bracht. Zowel het Belgische als het Spaanse duo hoopt dat het succes van 2022 ook deze keer weer een sterk resultaat oplevert.

De derde equipe van het team, Esapekka Lappi/Janne Ferm, hebben al eerder aan het Griekse evenement deelgenomen in zowel het WRC als het ERC, met als beste resultaat de vierde plaats in de laatstgenoemde serie. Het duo heeft dit seizoen ook al veel snelheid getoond in de vorige gravelrally’s en hoopt die prestatie te evenaren en terug te komen na een teleurstellende Rally Finland.

Thierry Neuville: “Ik zou de Acropolis Rally bestempelen als een van de zwaardere evenementen op de WRC-kalender. Het is een beetje een uithoudingswedstrijd over drie dagen, drie verschillende gebieden, drie verschillende soorten proeven, die allemaal ruige omstandigheden en hete temperaturen hebben. Je hebt betrouwbaarheid, een sterke auto en de juiste afstelling voor elke uitdaging nodig; als je onder alle omstandigheden comfortabel in de auto kunt zitten, is het makkelijker om snel te gaan. Vorig jaar waren we veel sterker dan onze concurrenten, waardoor we een 1-2-3 konden scoren. Het was een geweldige prestatie voor het hele team, voor het merk en ook voor ons als coureurs; deel uitmaken van de 1-2-3 voor Hyundai Motorsport – onze eerste – was een geweldig gevoel. Hopelijk is het iets wat we kunnen herhalen.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws