DG Sport Compétition wint terug in Omloop van Vlaanderen

Afgelopen weekend werd in en rond Roeselare de tiende manche van het Belgian Rally Championship 2023 afgewerkt, met de klassieker Omloop van Vlaanderen. DG Sport Compétition ging er voluit voor de zege, met de Citroën C3 Rally2 van de jonge Niels Reynvoet, die zijn halfbroer Willem Verbeke als corijder had. Vanaf de eerste dag, vijf chronoritten lang, werd de toon gezet. Reynvoet ging onmiddellijk in een mooi duel met Jos Verstappen, de vader van Max. Op vrijdagavond leidde de Citroën, met drie seconden voorsprong op Verstappen.

Op zaterdag liep het aanvankelijk minder vlot voor Reynvoet, die tien seconden straftijd kreeg omdat hij door het drukke verkeer te laat aan de start van een KP verscheen. De jonge Vlaming liet de moed niet zakken, en zette tijdens de eerste twee zaterdaglussen vier keer de snelste tijd neer. Iets later kreeg Verstappen op zijn beurt een straf van tien seconden, waardoor de twee kemphanen voor de start van de laatste vijf chronoritten door slechts… één tiende van een seconde werden gescheiden!

Reynvoet sloeg dan als eerste toe, door bij de derde doortocht van Houthulst de snelste tijd neer te zetten. In de volgende proef nam Verstappen echter opnieuw de leiding in handen! De Nederlander ging tijdens de voorlaatste chronorit echter in de fout, waarna Niels Reynvoet en Willem Verbeke richting hun eerste succes in het nationale kampioenschap konden rijden! En zo kon DG Sport Compétition opnieuw aanknopen met de zege…

“Van bij de start kon ik vol vertrouwen hard aanvallen, echter zonder over de limiet te gaan. Ik wou immers in de eerste plaats aan de finish staan”, stelt Niels Reynvoet. “Op zaterdag deed ik er alles aan om in het spoor van Jos Verstappen te blijven om hem zo onder druk te zetten. Toen hij op zijn beurt tien seconden straftijd kreeg werd de strijd nog intenser. We reden allebei op de limiet, maar het was Jos die in de fout ging! Na de ontgoochelende afloop van de Rallye de Wallonie en de Aarova Rally doet deze overwinning ons uiteraard enorm veel deugd.”

Binnen de rangen van DG Sport Compétition is men dan ook maar wat trots om nog maar eens het potentieel van de Citroën C3 Rally2 op onze rallywegen te tonen, en tegelijk – net zoals met Maxime Potty in het verleden – een jonge rijder bij te staan in zijn klim op de autosportladder.

“Na de Aarova Rally, waar hij op weg leek naar de zege, hebben we er alles aan gedaan om Niels en zijn entourage opnieuw te motiveren”, stelt Alain Georges in naam van DG Sport Compétition. “Deze overwinning in de Omloop van Vlaanderen bewijst dat hij opnieuw vooruitgang heeft geboekt, ook en vooral omdat hij deze zege op een intelligente wijze wist te veroveren. Jos Verstappen viel hard aan om zijn voorsprong te behouden, maar ging in de fout. Niels wist daar goed gebruik van te maken, door tot het eind het hoofd koel te houden. Dat belooft voor het vervolg, waarbij uiteraard ook de East Belgian Rally en de Spa Rally horen. Samen met het team maken we er een punt van om deze jonge rijders goed te begeleiden, en zo de toon te zetten voor het seizoen 2024…”

In Roeselare ontfermde DG Sport Compétition zich ook over de technische ondersteuning van de Citroën C3 Rally2 van Bjorn Syx, die een prachtige podiumplaats wist te veroveren, wat zijn motivatie voor de rest van het seizoen uiteraard enkel maar groter maakt. Gentleman-driver Jimmy D’Hondt zette een uitstekend debuut met zijn C3 Rally2 neer, ook hij deed dat met de steun van een teamlid van DG Sport Compétition.

Volgende wedstrijd van het Belgian Rally Championship: de East Belgian Rally, die op zaterdag 23 september in en rond Sankt Vith wordt verreden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws