Geen podium voor Herremans na tijdstraffen

Drie landgenoten op de deelnemerslijst van de GT4 European Series op de Duitse Hockenheimring het afgelopen weekend, met name Antoine Potty in de Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 Evo, Kenny Herremans in de V8 Racing Chevrolet Camaro GT4.R en Rodrigue Guillon in de Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage AMR GT4. Alle drie rijden zij in de categorie Silver.

In de eerste kwalificatie zaterdag voormiddag zette Herremans een achtste tijd op de tabellen, Potty een 16de en Rabindra, teamgenoot van Gillion een 28ste tijd. Na de 20 minuten durende Q1 was het tijd voor de rijderswisssel en volgde nog eens 20 minuten voor de Q2. Daarin was Rappange, teamgenoot van Herremans goed voor de snelst tijd en dus mocht er tijdens de tweede race vertrokken worden van op de pole positie. Cheli, teamgenoot van Potty reed een 19de tijd, Gillion kwam niet verder dan een 37ste tijd.

De eerste race werd op zaterdag om 16.55 uur op gang getrokken maar was geen succes voor onze landgenoten. De V8 van Herremans/Rappange raakte in de 21ste ronde betrokken in een incident en moest aan de kant. Rodrigue Gillion en teamgenoot Rabindra eindigde eveneens onderaan de tabel op een 38ste plaats algemeen. Antoine Potty verging het samen met teammaat Cheli iets beter, zij eindigde op een 8ste plaats algemeen en 6de plaats in de klasse ‘Silver’.

Een heel ander beeld dan in de tweede race op zondag voormiddag waar Kenny Herremans en Dante Rappange eigenlijk hadden moeten en kunnen winnen, maar twee tijdstraffen, eentje van vijf seconden voor het overschrijden van de track limits een een tweede van 11 seconden opgelegd door de stewards voor een ‘short pitsstop’ beslisten daar anders over. Herremans/Rappange finishten in de prachtige Camaro uiteindelijk als zesde met een achterstand van 13,683 seconden. Gillion/Rabindra werden 27ste.

Wegens opgelopen schade aan het einde van de eerste race kwam de Xwift Racing Toyota niet aan de start.

(foto’s met dank aan GT4 European Series)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws