Akkodis ASP wint weer, vier Belgen in top 10

Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy hebben gisteren de koppositie in de FANATEC GT Europe Spint Cup opnieuw ingenomen en dit dankzij de overwinning in de tweede race van het weekend op zondag.

Marciello startte vanaf P3 en stootte meteen door naar de tweede plaats en ook onze landgenoot Maxime Martin startte lekker, hij won vier plaatsen door van acht naar vier te gaan. Al in de openingsronde moest de safety car ingezet worden na een incident waar meerdere wagens bij betrokken waren. Na de herstart koos Marciello het juiste moment en ging voorbij de winnaars van zaterdag, de #40 Tresor Audi die tevens ook nog een tijdstraf van vijf seconden zou krijgen voor het overslaan van de start.

De pitstop halverwege de race zorgen voor was wisselingen in de posities. Team WRT riep Maxime Martin en Dries Vanthoor vrij snel binnen. Vanthoor die het stuur overgaf aan Charles Weerts, genoot een snellere service waardoor hij voor Valentino Rossi, teamgenoot van Martin, op de baan kwam.

Marciello kwam als een van de laatsten pitten, maar de opgebouwde voorsprong was voor Boguslavskiy meer dan genoeg voor de race te controleren. Het duo won uiteindelijk ook de tweede race.

Belgisch succes kwam er van de kant van ComToYou Racing dat met Lucas Legeret en Christopher Haase in de #11 Audi knap tweede werd. Charles Weerts en Dries Vanthoor kwamen uiteindelijk als vijfde over de meet, Valentino Rossi en Maxime Martin werden zevende, gevolgd door een andere landgenoot Adrien De Leener die samen met Christian Engelhart in de #54 Dinamic GT Porsche achtste werd.

Boutsen VDS finishte met Aurelien Panis en Alberto di Folco in de #9 Audi R8 op een tiende plaats algemeen, maar pakte wel de overwinning in de Gold Cup.

Fréderic Vervisch en Nicolas Baert reden de #12 ComToYou Racing Audi naar een dertiende plaats. Teamgenoten Gilles Magnus en Finlay Hutchison werden 16de algemeen maar pakten gisteren wel zilver in de Gold Cup.

Louis Machiels finishte samen met teamgenoot Andrea Bertolini op een 28ste plaats algemeen, Baptiste Moulin werd met Marcus Paverud 29ste.

Voor de achtste ronde van het kampioenschap trekt de FANATEC GT Sprint Cup midden september naar het Spaanse Valencia.

(Foto’s met dank aan FANATEC GT World Challenge Europe)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws