Volop actie in Rallycentrum Dieka

Het rallycentrum van de Eurol Hellendoorn Rally op 15/16 september is dit jaar in en rond Dieka Markelo. Op de grote parkeerterreinen zullen alle teams een plekje vinden om de rally-auto’s tussen de klassementsproeven door te service (brandstof, banden en reparaties). Dat is op zich al de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Maar er valt meer te beleven: zo krijgt de merchandising trailer van verstappen.com een prominente plek in het promo-dorp, waar ook de mooiste ALPINA-BMW modellen te zien zullen zijn, er is een stand met modelauto’s en de Eurol-Dakar truck van Team Van den Brink zal eveneens opvallen. Er is ook volop te genieten van foodtrucks en vanuit de mobiele studio van de lokale omroep HOi wordende live uitzendingen verzorgd, die meteen ook op het grote scherm te zien zullen zijn. Deze mobiele studio wordt ingericht in de promotietrailer van KNAF, de nationale autosportfederatie.

Vrijdag zal niemand minder dan negenvoudig wereldkampioen en Olympisch kampioen wielrennen op de baan Jeffrey Hoogland vanaf 18:27 uur de startvlag hanteren voor de eerste deelnemers die bij Dieka Markelo aan de 41e Eurol Hellendoorn Rally gaan beginnen. De 30- jarige Hoogland is als geboren Nijverdaller besmet geraakt met het rallyvirus en komt graag naar ‘Hellendoorn’ om de actie van nabij mee te maken.

Op zaterdagochtend is er bovendien een handtekeningen sessie met Eurol-ambassadeur Tom Coronel, die tevens bij de eerste historic deelnemers de startvlag zal hanteren. De toegang tot alle klassementsproeven is gratis. Om een kijkje te nemen in het Rallycentrum Dieka in Markelo dient men vooraf online een toegangskaart te bestellen (kostprijs 10 euro), het parkeren is gratis. Ook kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws