Nederlands-Belgisch succes in Eurol Hellendoorn Rally

Jos Verstappen gaf op de eerste dag de leiding in de Eurol Hellendoorn Rally uit handen nadat hij van de weg raakte op de zesde klassementsproef. Tot die zesde proef was er een verbeten strijd om de eerste plaats tussen Verstappen en Bernhard ten Brinke. Vanaf een elfde plaats knokte Verstappen zich knap terug tot de vierde plaats; de zege ging van Bernhard ten Brinke, die ook al eens in 2010 de overwinning voor zich opeiste.

Onder zomerse weersomstandigheden werd zaterdag de tweede dag van de 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Tienduizenden toeschouwers waren getuige van een fantastische opmars van Jos Verstappen, die op niet minder dan 9 van de 10 klassementsproeven de snelste tijd liet noteren. Bernhard ten Brinke, samen met zijn Belgische co-piloot Davy Thierie, wist knap zijn eerste positie te consolideren, verslapte niet en maakte geen fouten. De Duitser Björn Satorius (Ford) was tevreden met de tweede plaats, omdat hij daarmee in de titelstrijd voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap Kevin van Deijne (Hyundai) voor bleef. Eerder op de dag viel Roald Leemans (VW) uit toen hij van de weg raakte. Leemans bezette lang de tweede plaats en maakte opnieuw veel indruk. Mitchel van den Brink was de snelste in de Rally3 categorie en stuurde zijn Eurol-Renault Clio naar een knappe negende plaats overall.

Onze landgenoten Kurt Boone en Kurt Declerck plaatsten hun Mitsubishi Lancer EvoX net binnen de top-10.

Christophe De Leeuw

Bij de Historics werd erg hard gereden; de Belgische rallyrijder Christophe de Leeuw (Opel) was de concurrentie te snel af en wist Bas van Kamperdijk (Porsche) achter zich te houden. Na 10 klassementsproeven was Antoine Biesheuvel, de leider in het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap, tevreden met zijn derde plaats, omdat hij daarmee weer een goede score kan toevoegen aan zijn totaal.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws