Kevin Van Deijne zet via podiumplaats grote stap richting titel

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren zijn tijdens de Hellendoorn Rally derde geworden. In het uiterst competitieve startveld, met maar liefst 20 wagens in de topklasse RC2, reed Van Deijne constant top vijf tijden. In de slotfase van de wedstrijd wist hij nog een alles of niets aanval van een ontketende Jos Verstappen te pareren om zo de welverdiende podiumplaats veilig te stellen.

Van Deijne verscheen niet helemaal fit aan de wedstrijd. Griepklachten gooiden roet in het eten maar met het oog op de titel ging Van Deijne wel van start. In de beginfase merkte hij dat hij ook nog wat ritme miste, de vorige wedstrijd van het kampioenschap, de GTC Rally, stamt alweer uit begin juli.

Na de zes proeven op vrijdagavond lag Van Deijne vierde. Hij was niet helemaal tevreden met het tijdverlies maar hield het hoofd wel koel. Hoewel Van Deijne altijd voor de winst wil gaan, en daar dit jaar al twee keer in slaagde, is het kampioenschap zijn belangrijkste doel. In dat kader was het niet altijd noodzakelijk om alle risico’s te nemen in de jacht op de eerste plaats maar soms juist beter om veilig de punten binnen te halen. Van Deijne heeft in het kampioenschap een ruime voorsprong en moet die vooral consolideren.

Op zaterdag ging Van Deijne van start met het oog op het podium, een doel dat hij halverwege de dag bereikte. Realistisch gezien was er niet veel kans om nog verder te stijgen en wanneer de versnellingsbak op begon te spelen was het duidelijk voor Van Deijne dat de derde plaats het maximale resultaat was in deze wedstrijd. Richting het eind van de wedstrijd ziet Van Deijne Jos Verstappen nog snel dichterbij komen. Hij ging er nog eens goed voor zitten, sloeg de aanval van de vader Max af en haalde de derde plaats binnen.

Met de derde plaats doet Van Deijne goede zaken voor het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te gaan verdedigt hij een ruime voorsprong op de Duitser Satorius en kan hij de titel al in de volgende wedstrijd veiligstellen.

De volgende, zesde, ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is de Twente Rally die op 21 en 22 oktober wordt verreden in de omgeving van Hengelo.
Kevin Van Deijne: “Op vrijdag hebben we iets te veel laten liggen om nog voor de eerste plaats te kunnen gaan. Maar voor ons is het kampioenschap het belangrijkst dus daar hebben we ons op gefocust. We hadden een klein probleempje met de versnellingsbak die als hij koud was niet goed schakelde. Anders hadden we misschien nog wat verder kunnen stijgen. Maar voor het kampioenschap is dit gewoon een prima resultaat dus we gaan tevreden weer naar huis. ”

Foto’s: Marije van der Vliet-MikeDeHigh Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws