Hodenius in pole position bij BRC Masters

Zaterdag wordt de 11de en voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden. In de East Belgian Rally gaat ook de strijd verder in de BRC Master Cup, waarin nog vier rijders mathematisch een kans maken op de titel.

Mathematisch is eerder het woord dat we moeten gebruiken om de titelkansen van Franky Boulat te omschrijven. In de M Cup maakt de Kempenaar een goede kans op de eindzege, maar met nog twee wedstrijden te rijden en nog maximaal 50 punten te verdelen, moet Boulat nog 36 punten goedmaken op leider Roger Hodenius.

Voor Roger Hodenius ziet het er inderdaad erg goed uit. Met 93 punten heeft hij maar liefst 22 punten voorsprong op zijn dichtste achtervolger Jimmy D’hondt, tevens de titelverdediger in de Master Cup, de competitie voorbehouden voor rijders die kaap van 50 jaar bereikt hebben. Voor de Nederlandse zakenman zou het een knappe stunt zijn, want de leeftijd van de Nederlander weerspiegelt absoluut niet zijn ervaring als rallyrijder. Op dat vlak is Hodenius een “groentje”, want de zakenman debuteerde pas vorig seizoen als rallyrijder in de South Belgian Rally. Toch ontbreekt het de Skoda-rijder niet aan ritme, want afgelopen weekend, reed hij nog de Hellendoorn Rally in eigen land.

Jimmy D’Hondt

Jimmy D’hondt, uittredend Master-kampioen, heeft zijn titeldroom nog niet opgeborgen. Met zijn nieuwe Citroën C3 Rally2 is hij beter gewapend dan eerder dit seizoen en een opgave van Hodenius kan de titelkansen meteen doen keren. Hetzelfde geldt voor Jos Verstappen, wellicht de snelste van allemaal en in de A&D Omloop van Vlaanderen op een zucht van een eerste BRC-zege. Alleen moet Jos “the Boss” nog 25 punten goedmaken, het equivalent van een overwinning.

Aan concurrentie zal het echter niet ontbreken, want ook Richard Pex is van de partij, net als de GT-piloten Christophe Daco, Henri Schmelcher en Chris Vandamme. In de 2WD Trophy verdedigt Laurent Vanton zijn titelkansen en in Historic strijden Rainer Hermann en Dirk Deveux voor de titel, met Frank Jorissen en Dirk Vermeersch als outsiders.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws