2WD Trophy: Vanton een maat te sterk

Net zoals vorig seizoen, zal ook dit jaar de beslissing in de 2WD Trophy pas vallen in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Laurent Vanton heeft zich met een overtuigende overwinning in de East Belgian Rally nog wat meer in de titelrace geknokt.
“Het was zeker niet makkelijk, want in de tweede helft van de wedstrijd moest ik heel voorzichtig schakelen omdat een steun van de versnellingsbak was gebroken. Gelukkig kampte Christiaan op dat moment met een gelijkaardig probleem. We amuseren ons allebei in dit duel voor de titel,” lachte Vanton.
Christiaan Spelmans vond niet meteen zijn draai op de proeven rond Sankt-Vith. “Ik ben blijkbaar te voorzichtig gestart. Na een paar proeven vond ik het goede ritme, maar toen had Laurent al te veel voorsprong. De mechaniek van onze Clio speelde ons ook parten. We gaan het af moeten maken in Spa,” vertelde Spelmans, genavigeerd door Thyrsa Eertmans.
Christiaan Spelmans trekt met 10 punten voorsprong naar Spa, waar Laurent Vanton zijn slechtste score van 12 punten kan verbeteren. Bij winst kan hij nog voorbij Christiaan Spelmans gaan. Een tweede plaats is niet voldoende.
Streekrijder Cédric Schmidt werd met zijn Opel Corsa derde, voor Patrick Gaethofs met zijn vertrouwde Honda Civic.

Foto: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws