Adrien Fourmaux heeft de British Rally Championship titel beet

De Fransman Adrien Fourmaux voegde afgelopen weekend zijn naam toe aan een spectaculaire lijst van kampioenen door de felbegeerde titel in het Motorsport UK British Rally Championship te veroveren met de overwinning in de Trackrod Rally Yorkshire.

De M-Sport-fabriekspiloot en co-piloot Alexandre Coria verpulverden de tegenstand tijdens het tweedaagse evenement en leverden een vlekkeloze prestatie achter het stuur van zijn met Pirelli-schoenen beklede Ford Fiesta Rally2 om de algemene rallyzege te pakken en daarmee de felbegeerde kroon, die voor het eerst sinds 2019 weer naar Dovenby Hall in Cumbria zou gaan.

Na de openingsproef van 12 mijl in Dalby Forest op vrijdagavond, ontspon zich een strijd tussen Fourmaux en zijn naaste rivaal in het kampioenschap, Garry Pearson. Fourmaux stopte iets meer dan een seconde sneller dan de Schot en zou al zijn ervaring in het World Rally Championship moeten aanspreken om die voorsprong in het daglicht van zaterdag uit te breiden.

En dat deed hij door met schijnbaar gemak over de lastige Yorkshire-etappes te knallen en elke etappe van de rally te winnen, zodat hij zijn naam op de trofee kon schrijven naast supersterren als Colin McRae, Richard Burns, Stig Blomqvist, Ari Vatanen en Elfyn Evans.

“Champions” riep een opgetogen Fourmaux toen hij samen met Coria de beroemde trofee in ontvangst nam.

“Wat een fantastisch seizoen in het BRC en het is echt leuk voor me om mijn naam naast zoveel beroemde namen op de trofee te hebben staan. We kunnen echt trots zijn op wat we dit seizoen hebben gedaan en ik heb er echt van genoten om naar Groot-Brittannië te komen en deel te nemen aan zoveel verschillende evenementen. Vijf overwinningen is een goed gevoel en het team heeft goed werk geleverd met de auto. We kwamen hier om tijd in de auto te steken en om wat nieuwe dingen uit te proberen en dat is heel goed gelukt. Ik heb echt genoten van mijn tijd in het kampioenschap en eigenlijk was het een zwaar seizoen, ik ben blij dat ik de trofee heb gewonnen”.

Fourmaux is dit seizoen een ware krachttoer geweest in het Britse kampioenschap. Hij heeft alle races die hij heeft gereden gewonnen, wat betekent dat hij en zijn bijrijder Alex Coria de kroon spannen met nog één ronde te gaan. Dat bewijst nog maar eens dat een terugkeer naar de Rally2-machines hem goed van pas kan komen om in de nabije toekomst weer een gooi te doen naar de top van het World Rally Championship Rally1.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws