Dylan Derdaele en Michael Cool winnen in Oschersleben

Na Totaalplan Racing op Circuit Zolder, Q1 Trackracing in Spa-Francorchamps en AUGUST by NGT tijdens de 24 Hours of Zolder is Belgium Racing het vierde team in evenveel wedstrijden dat dit jaar een race van het Belcar Endurance Championship weet te winnen. In Oschersleben behaalde het team van Patric Derdaele de dubbel, want achter de winnaars Dylan Derdaele en Michael Cool werden Jos Menten en Koen Wauters tweede, voor de PK Carsport Audi R8 van Bert en Stienes Longin. In GTB was de winst voor Dirkx Motorsport by SRT met de Mercedes-AMG GT4 van Cedric Wauters en Jarne Geussens. In TA was de overwinning voor Fréderic Caprasse in de Bilia Emond by G&A Racing BMW M2 CS, terwijl Tom en Guido Werckx JJ Motorsport de zege in TB bezorgden.

“We hebben een mooi weekend achter de rug, met inderdaad de vierde verschillende winnaar in evenveel wedstrijden”, glundert Harry Steegmans, Directeur van Circuit Zolder. “We zijn prima ontvangen hier in Oschersleben, de piste viel in de smaak bij de rijders en de race was mooi om volgen. Ik vind het uiteraard jammer dat niet meer teams de uitstap naar Duitsland maakten, maar ik meen te mogen zeggen dat de afwezigen ongelijk hadden. Ik kijk uit naar de finale op Circuit Zolder waar we weer voor een vol huis gaan en een mooie sportieve finale ons seizoen moet afsluiten.”

Sportief was de strijd in Duitsland zeker, met een mooi gevecht in de openingsronden tussen Dylan Derdaele en Stienes Longin. “Ik heb ervan genoten”, vertelt Stienes Longin na de race. “Het was fair tussen Dylan en mij en het kruidde de eerste minuten van de race.”

De verschillen vooraan werden nooit echt groot en helemaal in de slotfase verloor de leidende Audi R8 GT2 de eerste plaats aan de Belgium Racing Team Porsche nadat de achterspoiler van de Duitse GT2 loskwam. De zege ging dus naar Dylan Derdaele en Michael Cool voor Jos Menten en Koen Wauters, beide uiteraard in een Belgium Racing Team Porsche 992 GT3 Cup.

“Het is mijn eerste zege algemeen in Belcar”, lachte Michael Cool aan het podium. “Eindelijk! Ik moet mijn teamgenoot en team bedanken voor de prima Porsche en onze wedstrijd was echt vlekkeloos. We gaan onze huid tijdens de finale in Zolder duur verkopen!”

Michiel Haverans en John De Wilde (RedAnt Racing Porsche) werden uiteindelijk vierde, op minder dan een ronde van de winnaars.

Mercedes en BMW in de klassen

Ook de strijd in de diverse klassen was erg mooi, met een zege voor Dirkx Motorsport by SRT in GTB. Cédric Wauters en Jarne Geussens waren met de Mercedes AMG-GT4 sneller dan het duo Guino Kenis en Michael De Keersmaecker en Nick van Pelt, respectievelijk in de G&A Racing en BMS Motorsport BMW M4 GT4. Hamofa Motorsport met Kris en Rob Verhoeven verzekerde zich met een vierde plaats van de titel in GTB. De Alnimax Racing BMW M4 GT4 kwam als vijfde over de meet.

“Iedereen kent mijn parcours dit jaar en het is geweldig om dit team aan hun eerste zege dit seizoen te helpen”, toonde Cédric Wauters zich erg blij. “SRT is een geweldige speler om mee samen te werken en ik hoop er in Zolder weer bij te zijn.”

In TA kregen we een schitterende en intense strijd tussen de diverse tenoren, waarbij de zege uiteindelijk naar Fréderic Caprasse in de Bilia Emond by G&A Racing BMW M2 CS ging. PK Carsport werd tweede, met Matisse Lismont en Junior Planckaert in een identieke BMW. De GTE Racing Cupra van Maxim Van Den Hove werd derde en Manfred Verbeke vierde in de M&D Racing Audi RS3 TCR. De dames Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker tikten in hun BMW M2 mooi als zesde aan, achter de Hamofa BMW M2 van Mark Verhoeven.

Tot slot ging de zege in TB naar JJ Motorsport, met Tom en Guido Werckx in de BMW 330i, voor de BMW 325i van IC Motorsport in de handen van Cédric Baeten en Yana Loeman.

De slotrace van het Belcar Endurance Championship vindt op 15 oktober op Circuit Zolder plaats.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws