Record aantal deelnemers voor Rocar-Tech Twente Rally

De Rocar-Tech Twente Rally, de voorlaatste manche van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, presenteert op zaterdag 21 en zondag 22 oktober een prachtige affiche met een recordaantal van 135 ingeschreven deelnemers. Op de 16 uitdagende klassementsproeven kan bovendien de Nederlandse titelstrijd definitief beslist worden. Kevin van Deijne kan zich in Hengelo voor de eerste keer in zijn carrière tot Nederlands rallykampioen kronen.

Dat de Rocar-Tech Twente Rally kan rekenen op een recordaantal inschrijvingen heeft zeker te maken met het format van de wedstrijd dat erg compact is. Van de 305 km die in totaal verreden worden, zijn 181,12 km op snelheid af te leggen, goed voor 59% van het totale parcours. Een serieuze sportieve uitdaging voor mens en machine, zeker omdat de wedstrijd zaterdagavond van start gaat met twee lussen van twee proeven in het donker, Zeldam (8,95 km) en Bentelo (11,89 km). Na bijna 42 km tegen de tijd tekent het klassement zich al een beetje af. Zondag volgen nog drie lussen van vier proeven: Hoeve (11,38 km), Stepelo (12,50 km), Hengelo (14,69 km) en Twekkelo (7,91 km). De beroemde Arena rondkoers in Hengelo is niet langer de slotproef van de wedstrijd, maar wel de vlakbij gelegen proef van Twekkelo.

Met 85 deelnemers is de hoofdwedstrijd voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap sterk bezet. Het duel om de Nederlandse titel gaat verder tussen Kevin van Deijne met zijn Hyundai i20 N Rally2 en de Duitser Bjorn Satorius in zijn Ford Fiesta Rally2 Evo. Beiden hebben twee overwinningen op hun naam staan: Hellendoorn en Sulingen voor Satorius en de Vechtdal en GTC Rally voor van Deijne (Bob de Jong won de ELE Rally), maar de Duitser noteerde blanco scores in Vechtdal en de GTC. De Hyundai-rijder heeft aan een 8ste plaats voldoende om de titel binnen te halen voor de slotwedstrijd van het seizoen in Assen.

Kevin Van Deijne

De topklasse is sterk bezet, met verder de Skoda Fabia’s Rally2 van Ingo ten Vregelaar, die zijn nieuwe wapen steeds beter onder de knie krijgt, Gert-Jan Kobus, die in Sankt-Vith bewees snel terug in het ritme te zitten en de spectaculaire Zweedse veteraan Stig Andervang. Gerard Tijink kiest voor een snelle Volkswagen Polo GTi Rally2, terwijl Martin van Iersel zijn Hyundai i20 trouw blijft. Stefan Ter Reehorst start met een Ford Fiesta R5 in de topklasse.
We kijken zeker ook uit naar de tijden van Jasper van den Heuvel en de broers Jeroen en Hendri Klein Kromhof met hun Renault Clio’s Rally3. Zij nemen het in hun klasse op tegen de Ford Fiesta’s van Paul Souman en Josep Luth. In de Rally4-versie van de Renault Clio doet Willem-Wouter Overbeek een gooi naar winst in de klasse.
In het NRK start Yannick Vrielink als uitgesproken titelfavoriet met zijn Toyota Yaris GR. Vrielink heeft aan een vijfde plaats voldoende om Edwin Wils met zijn Mitsubishi definitief uit de wielen te rijden.
Verder staan er natuurlijk heel wat snelle streekrijders aan de start die voor spektakel zullen zorgen zoals Ger Haverkate met zijn Toyota, Gerben Brouwer met zijn Audi S1, Jan Poortman met zijn Mitsubishi Lancer EvoX, Edwin Wolves in zijn bekende Opel Kadett, enz.

Willem-Wouter Overbeek

Naar goede gewoonte gaan de historic-deelnemers als eerste van start. De titelstrijd lijkt tussen Antoine Biesheuvel met zijn BMW M3 E30 en uittredend kampioen Peter Mangnus met zijn Talbot Lotus te gaan, maar er staat nog veel meer moois aan de start. In Twente is het altijd uitkijken naar de Volvo’s van Thom de Jong en Duco Hoekstra, maar ook naar die Porsches 911 SC van Hank Melse en Bas van Kamperdijk, de Audi A1 van Coen Donkers, de BMW 3.0 CSL van Wouter Koenderink, de Opel Ascona 400 van Jan Nolles en natuurlijk de snelle Opel Kadett van Maikel van den Noort, de winnaar van 2022.

Bjorn Satorius
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws