Koen De Waele met Skoda Fabia R5 in Kortrijk

Tijdens de komende Rally van Kortrijk zal Group De Rudder – Logistic, Distribution& Transport een Skoda Fabia R5 inzetten voor Koen De Waele en Geert Vandekerckhove.

“Met Group De Rudder zijn we al langer sponsor van Koen,” aldus Ignace van Group De Rudder uit Kuurne. “Voor onze thuiswedstrijd hadden we graag iets speciaal gedaan en daarom zetten we een Skoda Fabia R5 in voor Koen.”

Om dit project te ondersteunen werd een beroep gedaan op Patrick Snijers die in Kortrijk de rol van teammanager zal opnemen.
“Nee hoor ik ga nog niet met pensioen,” lacht de meervoudig Belgisch kampioen rally . “Ik ga in Kortrijk en in de voorafgaande test Koen zo goed mogelijk bijstaan. We zijn voor deze wedstrijd een Skoda gaan huren in Italië, een team dat ik nog ken van de wit/zwarte Peugeot 208 T16 in Ieper. Een R5 vraagt om een specifieke rijstijl en ik ga proberen Koen tijdens een test daarin bij te staan… Ook tijdens de wedstrijd zal ik aanwezig zijn om hen te ondersteunen.”

Voor piloot Koen De Waele is het al meer dan 10 jaar geleden dat hij nog met een 4×4 in een rallywedstrijd reed.
“In 2011 reden we de Omloop van Vlaanderen met een Subaru WRC, en mijn allereerste wedstrijden waren begin de jaren 2000 als copiloot in een Lancer naast ene Wim Soenens (van Stock-Depot). Ik ben dan ook heel tevreden dat ik iemand zal hebben zoals Patrick Snijers die me kan bijstaan tijdens deze wedstrijd. We gaan er samen alles aan doen om Group De Rudder in de kijker te rijden.”

Group De Rudder Logistic, Distribution& Transport is een transport en Logistiek bedrijf met hoofdzetel in Kuurne, het bedrijf is sinds 1978 een gevestigde waarde in de regio. Naast de vestiging in Kuurne heeft het bedrijf ook een vestiging in Vilvoorde. Meer info via www.transportderudder.be.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws