Vol huis voor de Rallye 7 Vallées d’Artois Pas de Calais

De negende editie reeds van deze wedstrijd die deel uitmaakt van Tous Terrain kampioenschap bij onze Zuiderburen. Een spectaculair onverhard kampioenschap bestaande uit 11 wedstrijden waarbij de Rallye 7 Vallées d’Artois vanuit België het makkelijkst bereikbaar is voor autosportfans die dit eens willen zien en beleven. We garanderen jullie, je zal er geen spijt van hebben!

Het concept is heel interessant voor de toeschouwers daar je iedere proef kan bezoeken dankzij de servicetijd die voorzien is na elke proef. De proeven liggen ook allemaal in de nabijheid van het servicepark dus verre verplaatsingen zijn er niet. Hou het wel veilig en volg de instructies van de marshalls op, hou voldoende afstand!

Donderdag en vrijdag staan de verkenningen op het programma met op vrijdag eveneens de administratieve en technische controle. Zes proeven op zaterdag met de start van de eerste voorzien om 8u51. De proeven Mencas en Ambricourt worden elk drie keer verreden, goed voor 101,46 kilometer tegen de klok. Op zondag hebben we vijf proeven, namelijk Coupelle Neuve (3x) en Coupelle Vieille (2x). Het zondagsgedeelte staat garant voor 45,97 kilometer tegen de klok. De kaartjes van de proeven kan je terugvinden op de site van de organisatie.

Het deelnemersveld is indrukwekkend met toppers als Vincent Foucart, Yannick Lonne Peyret, Grégory Vincent, Chris Bird, Justin Birchall en vele meer beloofd het een spannende wedstrijd te worden. In totaal zien we 98 wagens op de voorlopige lijst staan waaronder 12 jeeps en 13 SSV’s, hou rekening dat deze als eerste doorkomen.

Het weer speelt een belangrijke rol hoe de wedstrijd kan verlopen en gezien de verwachtingen komende week kunnen we ons opmaken voor heel wat modder, neem jullie laarzen dus mee!

Alle info: rallye des 7 vallees d’artois,rallye tout terrain, auchy les hesdin (rallye7valleesartois.com)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws