Thierry Neuville: “Het was een echte teamprestatie dit weekend”

Hyundai Motorsport viert een fantastische overwinning op eigen bodem in de Central European Rally, de 12e en voorlaatste ronde van het 2023 FIA World Rally Championship, waar Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe op de hoogste trede van het podium zijn geëindigd.

De Belgen zegevierden na een lastige openingsdag, die voor het eerst in de geschiedenis van het WRC drie verschillende landen doorkruist (Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië). Over 18 complexe asfaltproeven was de #11 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid equipe consistent en vermeden ze de fouten die hun concurrenten op de uitdagende routes maakten.

2023 FIA World Rally Championship Round 12, Central European Rally 25-29 October 2023 Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, Cyril Abiteboul, Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hun overwinning – de 15e podiumplaats van het team van het seizoen en de achtste van het jaar voor Neuville/Wydaeghe – is het bewijs van het harde werk van het team, zowel ter plaatse als in het hoofdkwartier in Alzenau. Het is ook een belangrijke overwinning vanwege de sterke aanwezigheid van Hyundai Motor Company in het gebied, inclusief Hyundai Motor Europe en Hyundai Motor Deutschland, beide gevestigd in Frankfurt, en Hyundai Motor Manufacturing Czech, de eerste Hyundai-fabriek die in Europa werd gebouwd.

Thierry Neuville: “Ik ben echt blij; het was een opluchting om de finish te halen! Het was een heel uitdagend, zwaar weekend. Over het algemeen hebben we heel goed werk geleverd; we hadden een goede consistentie en snelheid, wat echt loonde, en tegen het einde kon ik meer van de rally gaan genieten – vooral toen de gripomstandigheden wat stabieler werden. Dank aan iedereen – het was een echte teamprestatie dit weekend, en het is ons gelukt. Sinds Sardinië zijn we hard aan het pushen voor nog een overwinning, en die kwam er niet, ondanks vele podiumplaatsen. Om hier te winnen voor veel Belgische fans en familie is natuurlijk geweldig – veel vreugde op dit moment. We kunnen trots zijn op wat we hebben bereikt en nu kijken we uit naar het laatste evenement van het jaar en richten we ons op nog een overwinning.”

Foto’s: FB Hyundai Motorsport (Dufour Fabien)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws