Gino Bux keert terug

Terwijl het sportieve seizoen 2023 de laatste rechte lijn ingaat, volgt er nog een heel erg leuk nieuwtje voor de fans: Gino Bux en Nicolas Gilsoul zullen aan de start staan van de Rallye des Crêtes in Bellevaux, en van de Spa Rally, de finale van het Belgian Rally Championship, en dat met een Skoda Fabia RS Rally2 van Sarrazin Motorsport!

We kunnen ons de beelden nog goed voor de geest halen: in de lente van dit jaar was Gino Bux het slachtoffer van een zware crash tijdens de Rallye des Ardennes. Wat volgde waren maanden van revalidatie, en zelfs al is hij nog niet 100% hersteld, toch is Gino klaar om weer met een Rally2-wagen aan de start van een wedstrijd te staan… “Ik wil vooral voorkomen dat ik het winterseizoen moet doorkomen met heel wat vragen en twijfels”, aldus Gino Bux. “Ik weet dat de laatste tienden van een seconde in een rallywagen zoeken, moeilijk is. En het zal tijd vergen. Kan ik de knop omdraaien na een testsessie, na enkele proeven of zal het een volledige rally vragen? Of misschien een half seizoen? Ik weet het echt niet en ik ga de uitdaging aan, wat de uitkomst ook moge zijn. Fysiek voel ik me nog niet 100%, maar ik heb wel al achter het stuur van een competitiewagen gezeten en wat het meest belangrijk is, ik heb er weer zin in.”

Voor deze terugkeer in twee tijden, doet Bux het aan het stuur van de laatste generatie van de Skoda Fabia, de RS Rally2, en hij blijft trouw aan Sarrazin Motorsport waarmee hij het seizoen begon… “Dat de wagen competitief is, is duidelijk”, gaat Gino verder. “Ik hou erg veel van de wedstrijden die ik ga betwisten. De Rallye des Crêtes is de eerste wedstrijd die ik ooit reed en de Spa Rally, dat is bij mij thuis en de wedstrijd is erg belangrijk voor mijn partners. Bovendien is het de finale van het nationale rallyseizoen. Ik kijk er al naar uit…”

Naast Gino Bux, vinden we een zekere Nicolas Gilsoul die terugkeert na het einde van zijn WRC-programma. “Vorig jaar konden we na een probleem tijdens de shakedown niet starten”, weet Nicolas nog. “Toen kwam het verleidelijke aanbod om deel te nemen aan het WRC. Vandaag, met Gino, kruisen onze paden opnieuw en de prioriteit zal zijn om hem te helpen zich weer goed te voelen achter het stuur van een rallywagen. Ik zal zeker geen druk uitoefenen, ik wil hem alleen helpen en mijn taak perfect uitvoeren. Ik kan het heel goed met Gino vinden en ik kijk ernaar uit om tijdens deze twee wedstrijden weer met hem samen te werken. Deze deelnames stellen me ook in staat om een vereniging te promoten waarvan ik de peter ben, Amigo Negro José, in Bolivia, een vereniging die de afgelopen 30 jaar al aan meer dan 3.000 kinderen een thuis, onderwijs en psychosociale steun heeft geboden. Deze vereniging heeft een programma voor solidaire ondernemingen gelanceerd dat de mogelijkheid biedt om voor 350 euro per jaar het pleeggezin van een kind te sponsoren. Een project dat me nauw aan het hart ligt.”

Tijdens de Rallye des Crêtes en de Spa Rally, draagt de Skoda Fabia RS Rally2 van Sarrazin Motorsport met Gino Bux en Nicolas Gilsoul in de auto, de kleuren van de trouwe partners van de rijder, met name Reco +, Nevia Plastics, FuelX, Mazzoni en DriveMarket.lu, niet zonder CB Energy, AEC en FABS Service te verwelkomen.

“Bedankt aan alle partners”, aldus nog Gino Bux. “De steun van iedereen was belangrijk na het ongeval en ik kijk er naar uit om weer aan de start van een wedstrijd te staan. De afspraken zijn gemaakt!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws