Eerste Ardenne Rally Festival van 2 tot 4 mei

Zoals enkele weken geleden al werd aangekondigd organiseert DG Sport binnenkort een nieuw evenement dat de liefhebbers van de hoogdagen van de rallysport ten zeerste zal bevallen. Groep 4, Groep B, Groep A, Groep N, World Rally Cars van de eerste generatie… In het kader van het Ardenne Rally Festival zullen al deze historic bolides te bewonderen vallen tijdens een demo zonder enige vorm van competitie, georganiseerd in samenwerking met Reinhard Klein, de stichter van het heel populaire Eifel Rallye Festival. Het belangrijkste doel van de organisatoren: de eigenaars van de wagens, de rijders en vooral de fans maximaal plezier bezorgen!

“Het Ardenne Rally Festival wordt verreden in een regio die ons nauw aan het hart ligt, want het rallycentrum ligt in Vresse-sur-Semois”, stelt Christian Jupsin, oprichter van DG Sport. “Het pittoreske en landelijke stadje in de Ardennen past perfect bij deze rallybolides van vroeger. En omdat de verplichtingen en beperkingen van een wedstrijd afwezig zijn, kunnen we alles inzetten op een gezellige sfeer. Het wordt dus een evenement dat helemaal op het plezier gericht is, en we roepen alle liefhebbers van het genre op om ons gezelschap te komen houden.”

Hoewel Vresse-sur-Semois het epicentrum van het Ardenne Rally Festival wordt, trekken de deelnemers ook richting de Franse Ardennen, met een lus uitgetekend op het grondgebied van Charleville-Mézières.

Ondertussen liggen ook de data van het evenement vast. De 1ste editie van het Ardenne Rally Festival wordt gehouden op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024. “Op donderdag wordt er een niet-verplichte shakedown gehouden, en alle bolides verzamelen zich ook voor een groepsfoto”, vervolgt Christian Jupsin. “De eigenlijke demo-spéciales worden op vrijdag en zaterdag verreden. Zo kan het evenement worden afgesloten met een groots feest in het hartje van Vresse-sur-Semois, en hebben alle teams – zelfs zij die van ver komen – de gelegenheid om op zondag huiswaarts te keren.”

De officiële website van het Ardenne Rally Festival, www.ardennerallyfestival.be, is ondertussen online. Vanaf eind december worden er de inschrijvingsvoorwaarden gepost, net zoals een aanvraagformulier om te bepalen of wagens in aanmerking komen. Geïnteresseerde eigenaars kunnen echter nu al informatie inwinnen, door de organisatie via e-mail te contacteren.

Herinneren we er nog even aan dat het Ardenne Rally Festival by DG Sport op een eersteklas ambassadeur kan rekenen, in de persoon van Bruno Thiry. Hij is ondertussen een onvoorwaardelijke fan van deze demoritten voor historic rallywagens geworden.

De basis is gelegd, het aftellen richting de eerste editie van dit voorjaarsevenement dat zeker en vast indruk zal maken kan beginnen…

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws