Debackere beste starter in Kortrijk

De 8,97 km van KP Lavano op zaterdag waren voor de deelnemers aan de 6 uren van Kortrijk de ideale opwarmer voor de 13 klassementsproeven van zondag.

Skoda overheerste met de nummers 1, 2 en 3. Melissa Debackere toonde zich de snelste, en klokte meer dan drie seconden sneller af dan Vincent Verschueren en meer dan 5 seconden op Frederic Miclotte. De Citroën C3-piloten Niels Reynvoet en Bjorn Syx maakten de top-5 rond, en moesten een achttal seconden toegeven.

Kurt Boone(Ford Fiesta) en Gilles Pyck(Hyundai i20) volgden op respectievelijk 15 en 18 seconden, terwijl Davy Vanneste en Junior Planckaert, beiden op Skoda, al 24 tellen extra achter hun naam zagen verschijnen. De tijd van Vanneste wordt in de loop van de avond nog aangepast gezien hij gehinderd werd door de Porsche van Gunther Monnens.
De eerste niet Rally2-rijder was Jasper Vanden Heuvel, die zijn Mitsubishi Evo10 op rang 10 neerzette.

Bij de Historics zagen we na de openingsproef misschien verrassend geen Paul Lietaer(Opel Ascona 400) of Cedriek Merlevede(BMW M3) aan de leiding, maar wel Rudy Bouvart met de Toyota Celica. In de divisie 1-2 zwaaien de Clio Rally5-piloten de plak, met Jeroen Catelin, Lander Depotter en Benoit Verlinde op de beste plaatsen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws