Vincent Verschueren wint voor 7de keer 6 uren van Kortrijk!

Het is een heel bewogen 6 uren van Kortrijk. Door de overvloedige regen van de laatste dagen werd het parcours her en der herschapen in één lange glijpartij. Vanaf de eerste kilometers waren de sorties haast niet bij te houden. Heel wat rijders gingen aan het schuiven, en voor sommigen betekende dit meteen ook de handdoek gooien. Denken we daarbij maar aan onder andere Kurt Boone(Ford Fiesta), Junior Planckaert(Skoda Fabia), Stefaan T’Joens(Mitsubishi), John Wartique (Volkswagen Polo), Maxim Decock(Opel Corsa) en ook Melissa Debackere.

Frederic Miclotte

De Skoda-pilote had op zaterdag de leiding genomen, en ondanks enkele besttijden van Niels Reynvoet(Citroën C3) en Vincent Verschueren(Skoda Fabia) kon Melissa zondag de leiding houden tot aan het einde van de tweede ronde. De tweede maal KP Lavano was er echter te veel aan voor het duo Debackere-Cokelaere. Zo kwam hun dichtste belager Vincent Verschueren op nummer 1, en die behield de koelte om zijn leidersplaats niet meer af te staan. Zijn merkgenoot Frederic Miclotte finishte op 19.4 seconden, en Niels Reynvoet zorgde voor een volledig Oost-Vlaams podium. Laatstgenoemde kon net die andere Citroën-rijder, Bjorn Syx, met een handvol seconden voorblijven. Gilles Pyck kende ook zijn problemen, onder andere een lekke band, maar kon de Hyundai toch op een 5de plaats nestelen.

Jasper Van den Heuvel

Nederlander Jasper Van den Heuvel bleef met de Mitsubishi Evo10 de eerste niet-Rally2 rijder en finishte samen met lokale co Jochen Vandersarren op plaats 6. Davy Vanneste(Skoda), die ook flink wat tijd verloor door een schuiver, Bert Coene(Ford Fiesta), Paul Lietaer(Opel Ascona 400) en Gunther Monnens(Porsche) vervolledigden de top-10. Lietaer was meteen ook de beste bij de Historics. Rudy Bouvart startte wel als leider zondagmorgen, maar wat technische problemen en een schuiver in de laatste kilometers zorgden ervoor dat de Waalse Toyota-rijder uit de top verdween. Het waren de BMW M3-adepten Cedriek Merlevede en Jean-Louis De Roeck die de andere podiumplaatsen bezetten.

Lander Depotter

Na de opgave van leider Stefaan T’Joens, werd de divisie 1-2 een puur Renault Clio-festival, met Benoit Verlinde op 1, Jeroen Catelin op 2 en Lander Depotter op 3.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws