Christiaan Spelmans viert titel in 2WD Trophy met champagne

In de Spa Rally, de slotmanche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, viel ook de beslissing in de 2WD Trophy. Zowel Laurent Vanton als Christiaan Spelmans kwamen aan de start. Na een kleine schuiver waarbij de fans de Clio terug op de baan moesten duwen, moest Laurent Vanton op de verbinding naar KP 9 Ster opgeven. Meteen was Christiaan Spelmans zeker van de titel.
“Op de verbinding brak het subframe van de motor en moesten we de strijd staken. Zelfs een herstart was onmogelijk, want de herstelling vergde veel laswerk. Jammer, maar het was een mooi seizoen en met zijn sterke tijden bewees Christiaan dat hij de verdiende kampioen is,” vertelde Laurent Vanton, die in Spa bleef om zijn titelconcurrent te feliciteren. Vanton werd voor de gelegenheid trouwens genavigeerd door Bruno de Wilde, de kampioen van vorig jaar. “Mijn vaste navigator moest voor zijn werk naar Kongo. Bruno had aangeboden om samen te verkennen en de nota’s te maken. Toen enkele dagen voor de start bleek dat mijn copiloot niet tijdig terug in het land kon zijn voor de Spa Rally, ging Bruno akkoord om de nota’s te lezen. Een mooi gebaar.”
Christiaan Spelmans was natuurlijk blij met de titel in de 2WD Trophy. “De wedstrijd is voor ons prima verlopen, al waren de proeven bijzonder moeilijk. Toen Laurent moest opgeven, hadden we al een mooie voorsprong van anderhalve minuut op hem bij elkaar gereden. We hebben er een erezaak van gemaakt om ook de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. We zijn blijven pushen om ook de klasse NCM te winnen. Het was een boeiend seizoen waarin we de wedstrijden voor de eerste keer reden, want ik had nog geen BRC-ervaring,” aldus Christiaan Spelmans.
In het 2WD-klassement in Spa, won Christiaan Spelmans, genavigeerd door Thyrsa Eertmans, voor Jérôme Colin met zijn Renault Clio RS: “Ik had vier jaar niet gereden, dus ik ben heel tevreden, al was de slotdag niet mijn beste dag. Bij de eerste passage in Theux ging ik even van de baan en de tweede keer reden we daar lek, maar ik blij met deze 2de plaats,” aldus de piloot uit Spa.
Valentin Dozot werd derde in zijn Peugeot 208, voor Faustin Lahy, ook al in een Renault Clio RS.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws