Tom Heindrichs vice-kampioen bij Juniors

Wat een week voor Tom Heindrichs! Vorige week kroonde hij zich tot Belgisch kampioen Cross Car op het circuit Jules Tacheny in Mettet en dit weekend was de 19-jarige piloot in de Spa Rally de snelste in de Stellantis Motorsport Rally Cup en in het Junior Belgian Rally Championship. Met zijn tweede overwinning op rij in het Junior BRC, wordt Tom Heindrichs ook vice-Junior-kampioen van 2023, achter Jonas Dewilde.

“Mijn titel in Mettet heeft me veel vertrouwen gegeven en zeker extra gemotiveerd om de finale van het rallyseizoen in Spa goed voor te bereiden. De omstandigheden waren extreem verraderlijk. Zaterdag had ik een mooi duel met Julian Wagner, maar in het donker moest ik hem laten gaan omdat de verstralers slecht afgesteld waren. In de gietende regen zag ik amper iets, want de lichten schenen hoog in de bomen. Zondag kwam alles nog goed, want Julian Wagner ging van de baan. Ik won dus niet alleen de laatste wedstrijd in de Stellantis Cup, maar ook in het Junior BRC,” lachte een gelukkige Tom Heindrichs.

Maxim Decock

Maxim Decock stuurde zijn Opel Corsa Rally4 naar de tweede plaats, waarmee hij derde is in de eindstand van het Junior BRC. “Voor de eerste keer dit seizoen reed ik opnieuw met Colin Van Renterghem als copiloot, na het noodgedwongen stoppen van Bert Feys. Helaas gingen we met een minuut straftijd van start omdat ons tracking systeem niet werkte tijdens de verkenningen. Maar goed, meer dan de tweede plaats zat er niet in. Ik heb in elk geval weer veel bijgeleerd in deze extreem. moeilijke Spa Rally,” aldus Maxim Decock.

Lyssia Baudet

Na de sortie van Benjamin Bosseloir, die hard van de baan ging met zijn Peugeot, ging de derde plaats naar Lyssia Baudet, die voor de gelegenheid werd genavigeerd door Loïc Dumont, de vaste navigator van Tom Rensonnet in het RACB National Team.
“Ik heb enorm veel opgestoken van de tips van Loïc, die zelf ook met de Clio Rally5 heeft gereden. Ik leerde vroeger op het gas te gaan en later te remmen. De tijden waren uitstekend, want we stonden zaterdag in onze klasse aan de leiding, meer dan 2 minuten voor Xavier Dekeyser. Helaas maakte ik in Theux een klein foutje, waarbij we in een veld schoven en 4 minuten vast staken. Erg jammer voor het resultaat, maar ik ben heel blij met de progressie,” aldus de jongedame die de kleuren van het RACB National Team verdedigt.

Klassement Junior BRC (na 12/12 manches): 1. J. Dewilde 120; 2. T. Heindrichs 85; 3. M. Decock 69; 4. L. Depotter 65; 5. L. Baudet 63; 6. P-M. Brasseur 55; 7. B. Verlinde 43; 8. A. Duville 37; 9. L. Dhaene 35; 10. C. Fiasse 34; 11. B. Bosseloir 28; 12. Th. Vandeputte 23; 13. Anderson (GB) 18; 14. N. Bruyneel 10; 15. Th. Vronen & L. Dumont 8; 17. V. Soupart 6

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws