Nieuwe Belgische titel voor Xavier Dekeyser en Nele Tassaert!

In de seizoensafsluiter van het BRC, de Spa Rally, gingen Xavier Dekeyser en Nele Tassaert op zoek naar de nodige punten in de klasse RC5, om zo eventueel een verlengstuk te kunnen breien aan hun Belgische titel van vorig jaar.

Nele Tassaert: “Spa 2023 was net zoals vorig jaar beslissend voor ons of we opnieuw Belgisch kampioen RC5 konden worden. We stonden op nummer 2 maar na bekendmaking van de deelnemerslijst moesten we enkel uitrijden om plaats 1 te bemachtigen.

Desalniettemin waren we niet van plan om al op ons lauweren te rusten. Waarschijnlijk nog nooit zo goed voorbereid naar de rally vertrokken. Aangezien het de 3de keer was dat we Spa gingen rijden wisten we al zeer goed waar we ons aan mochten verwachten. Het is en blijft een zeer moeilijke rally…vettig en technisch…..

De Shakedown op donderdag verliep zeer goed. Na 5 rondjes beslisten we om te stoppen want het gevoel en vertrouwen zat goed.

Zaterdag dus met volle goesting vertrokken maar op KP1 Ster liep het al mis. Op één van de brede waaiers na het circuit plots de controle verloren en tegen een vangrail terechtgekomen. Daar ging ons vertrouwen…. De rest van de lange dag durfden we niet meer voluit gaan. Voor ons mocht de zaterdag zo vlug mogelijk afgerond zijn. Op zondag fris opgestaan en blij dat het andere kp’s waren waarbij de bochten kort en technisch zijn dat Xavier veel beter ligt. Goede tijden gereden maar toch met marge en het kopke erbij om niet van de baan te gaan. Waar wij op zaterdag fouten gemaakt hebben, heeft de concurrentie op zondag fouten gemaakt waardoor we een mooi duel konden aangaan.

Uiteindelijk 1ste in de klasse geëindigd en 2de jaar op een rij Belgisch Kampioen RC5 waar we heel fier op zijn. Top jaar gehad met ook onze 3de plaats in de Clio Trophy Belgium. We konden het seizoen niet mooier afsluiten. Heel het jaar hard gewerkt voor deze titels want die krijg je niet zomaar.

Nu de concrete plannen voor 2024 verder uitwerken en al uitkijkend naar volgend seizoen.
We willen nogmaals onze sponsors en service team in de bloemetjes zetten want zonder hen geen rally!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws