BMW M Team WRT met twee M Hybrid V8 en twee M4 GT3’s in FIA WEC 2024

Het Belgische BMW M Team WRT debuteert volgend jaar in het FIA WEC met twee BMW M Hybrid V8’s en zet tevens ook nog twee BMW M4 GT3’s in in die nieuwe LMGT3-klasse.

Naast de bekendmaking van de officiële inschrijvingslijst van het FIA WEC werd ten huize WRT ook al de eerste rijdersbezettingen bekend gemaakt. Zo zien we onze landgenoot Dries Vanthoor al aan het stuur van de #15 BMW M Hybrid V8. Ook de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde start bij de ‘hybride’ en krijgt op zijn deuren het startnummer 20 gekleefd.

De Braziliaan Augusto Farfus (#31) en de Italiaanse negenvoudig wereldkampioen motorracen nemen het dan weer tegen elkaar op in de twee BMW M4 GT3’s. Rossi doet dat naar goede gewoonte met zijn iconische nummer 46.

“Wat een voorrecht voor ons als team om zowel twee BMW M Hybrid V8’s als twee BMW M4 GT3’s te mogen inzetten voor BMW M Motorsport in het FIA WEC! Hoewel we twee aparte teams hebben voor de twee projecten, zal het nog steeds een grote uitdaging zijn voor WRT. Maar we houden van uitdagingen! De piloten die met ons gaan samenwerken, kennen we al heel goed en hoe je het ook draait of keert, starten met Valentino Rossi in het FIA WEC blijft iets speciaals,” aldus Vincent Vosse, Team Principal BMW M Team WRT.

Ook Dries Vanthoor ziet het natuurlijk helemaal zitten: “Ik ben dolblij dat ik deel mag uitmaken van het BMW M Motorsport WEC-programma. Het is voor mij een droom die uitkomt om in de topklasse van de enduranceracerij te mogen uitkomen, dus ik streef natuurlijk naar goede resultaten. We hebben al getest en tegen de start van het seizoen zullen we veel werk verzet hebben. We zijn erg gemotiveerd om het seizoen succesvol te beginnen. Ik ben erg trots om deel uit te maken van dit belangrijke programma. Ik wil BMW M Motorsport bedanken en iedereen die me geholpen heeft om deze mijlpaal in mijn carrière te bereiken. Nu werken we onvermoeibaar door om een aantal mooie trofeeën naar München te brengen.”

Foto’s met dank aan facebook WRT – W Racing Team & BMW Group PressClub Global.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws