FIA WEC 2024 met 19 hypercars, 18 LMGT3’s en 14 fabrikanten

Het FIA World Endurance Championship van volgend jaar zal een recordaantal van 19 hypercars en 18 deelnemers in de LMGT3 mogen verwelkomen. In beide klassen zijn maar liefst 14 fabrikanten vertegenwoordigd en dat is het hoogste aantal in de geschiedenis van de FIA WEC.

Verschijnen in 2024 aan de start: Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac, Corvette, Ferrari, Ford, Isotta Fraschini, Lamborghini, Lexus, McLaren, Peugeot, Porsche en Toyota. Een indrukwekkende lijst die de voortdurende groei van ’s werelds beste serie in endurance racing benadrukt.

Sinds de Hypercar-klasse in 2021 werd geïntroduceerd, is het WEC enorm gegroeid met een recordaantal deelnemers voor het seizoen 2024. Negen fabrikanten zullen volgend jaar deelnemen aan het Hypercar World Endurance Championship, waaronder regerend wereldkampioen Toyota samen met Cadillac, Ferrari, Peugeot en Porsche. Alpine maakt de overstap van LMP2 naar Hypercar en voegt zich bij nieuwkomers BMW, Lamborghini en Isotta Fraschini.

Het WEC breidt volgend jaar uit naar acht rondes met de toevoeging van Sao Paulo (Brazilië), waarmee het WEC een welkome terugkeer maakt naar Zuid-Amerika. Er komen ook nieuwe rondes in Doha (Qatar) en Imola (Italië) plus een terugkeer naar COTA in Texas, VS. Het kampioenschap reist naar vijf regio’s – Europa, het Midden-Oosten, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika (Doha, Imola, Spa-Francorchamps, Le Mans, Sao Paulo, COTA, Fuji en Bahrein).

Ook nieuw voor 2024 is dat het WEC uit twee klassen zal bestaan: Hypercar en de gloednieuwe LMGT3. De LMGT3-klasse vervangt de LMGTE-klasse die sinds het eerste seizoen van het WEC in 2012 op de grid stond. De nieuwe GT-klasse wordt gebaseerd op het bestaande technische platform GT3 van de FIA en blijft zich richten op de ‘gentlemen drivers’.

Aan Belgische zijde zien we Laurens Vanthoor opnieuw in de #6 Porsche Penske Motorsport Porsche 963 samen met André Lotterer en Kevin Estre. Ook het W Racing Team van Vincent Vosse is sterkt vertegenwoordigd, maar daar leest u hier meer over!

(foto’s met dank aan Media FIA WEC)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws