Jurgen Debruyne en Bart Engels verrassende winnaars van Ypres Historic Regularity Nationaal

Na gisteren 70% te hebben afgewerkt van het parcours van hun internationale collega’s, kregen de deelnemers aan de Ypres Historic Regularity Nationaal vandaag dezelfde volledige dag voorgeschoteld, met een ruime lus via Tielt naar het Oost-Vlaamse Oudenaarde en vervolgens terug langs Henegouwen.

Filip De Munck en Kristof Vermant bleven de ganse dag aan de leiding met hun Alfa Romeo, maar bij de finish beseften ze dat er wellicht nog een tijdstraf zou volgen. De favoriet moest inderdaad vrede nemen met een tweede plaats. “We hebben blijkbaar een snelheidsovertreding gemaakt in een korte slow zone. We hebben die melding van Tripy blijkbaar gemist. Dus, gemengde gevoelens, maar globaal mogen we tevreden zijn met onze prestatie. Het was drie jaar geleden dat ik nog eens samen met Kristof had gereden. Mochten we dit meer doen dan zouden de automatismen nog beter zijn,” aldus een licht ontgoochelde Filip De Munck.

Omdat ook het Franse echtpaar Philippe en Karine Aparicio een tijdstraf kreeg voor een snelheidsovertreding, ging de overwinning naar Jurgen De Bruyne en Bart Engels. Het duo in de Toyota Corolla bekroonde een erg regelmatige wedstrijd met een onverhoopte zege. “Dit was zeker boven alle verwachtingen” aldus Jurgen. “Ik reed voor de eerste maal samen met Bart als navigator, en voor hem was het overigens de eerste deelname aan de Ypres Historic Regularity. We hebben hier heel lang naar uitgekeken. Buiten een kleine foutje in de tripmaster gaf de wagen geen krimp en we hebben ons echt geamuseerd.”

Het Franse duo Philippe en Karine Aparicio plaatste hun VW Golf GTI op het laagste podiumschavotje bij hun eerste deelname in Ieper. Zij komen volgend jaar zeker terug, maar dan voor de volle drie dagen. Rik Dumortier en Bert Werniers verloren drie minuten door een lekke band, net nadat ze op RT21 de scratch hadden gelukt. Daardoor viel de Renault R5 Alpine terug naar de vijfde plaats. Het Dadizeelse duo Emiel Ostyn en Sebastien Van Onacker reden voor het eerst samen, maakten ook hun debuut in deze wedstrijd en werkten zich met de Opel Ascona onverhoopt op naar een onverhoopte vierde stek.

Jurgen De Bruyne en Bart Engels

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws