Nasser Al-Attiyah versterkt het Dacia Rallyraid-team

Nasser Al-Attiyah (52), vijfvoudig winnaar van de Dakar Rally, vervoegt Dacia als officiële piloot voor zijn rallyraid-engagement.

Hij rijdt officieel voor het merk vanaf de testfases in 2024 en verschijnt vanaf 2025 aan de start op de pistes van de Dakar Rally en het FIA Wereldkampioenschap Rallyraid (W2RC), samen met Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez Herrero.Nasser al-Attiyah is tweevoudig Wereldkampioen Rally van de FIA in de WRC-2 en negentienvoudig Kampioen Midden-Oosten van de FIA Rally van 2003 tot 2015. Hij nam deel aan tal van rally-, rallyraid- en circuitwedstrijden. Zijn palmares in de rallyraid is ongeëvenaard. Zo is hij onder meer vijfvoudig winnaar van het Wereldkampioenschap terreinrally’s en tweevoudig winnaar van het Wereldkampioenschap Rallyraid.

Ook op het gebied van Dakar is hij een referentie. In 2010 eindigde hij als tweede, 2 minuten en 12 seconden na Carlos Sainz.

Hij won zijn eerste Dakar in 2011, voor Giniel de Villiers en Carlos Sainz.

Ook in 2015, 2019, 2022 en 2023 won Nasser de Dakar Rally, in het gezelschap van zijn copiloot Mathieu Baumel, die ook aan zijn zijde zal staan in zijn engagement met Dacia. De 47-jarige Mathieu is een van de meest bekroonde Franse copiloten met vier Dakar-zeges en twaalf wereldtitels (twee in rallyraid, een in WRC2 en negen in MERC).

Nasser al-Attiyah en Mathieu Baumel vormen dus het derde duo van Team Dacia voor het rallyraid-avontuur van het merk, samen met de tandems Sébastien Loeb / Fabian Lurquin en Cristina Gutiérrez Herrero / Pablo Moreno Huete.

Vanaf 2024 zullen de drie teams een Dacia-prototype op synthetische brandstof testen, op de circuits van de Rally van Marokko.

Een gemeenschappelijk doel: Dakar winnen!

Foto: Dacia

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws