A new dress for the 2024 season

Met die woorden, aangevuld met een ‘how do you like it?’ begon Jonne Halttunen, co van Kalle Rovanperä, zijn post op facebook deze morgen. Alles heeft uiteraard te maken met de nieuwe layout van de GR Yaris Rally1 Hybrid die door Toyota GAZOO Racing (TGR) officieel werd voorgesteld.

Toyota maakt er een punt van om de livery door te trekken naar de meeste van haar wagens die in diverse competities zullen deelnemen. De matzwarte livery werd alvast onthuld voor de wagens die komend jaar zullen deelnemen aan het FIA Word Championship en het FIA World Endurance Championship.

Het Japanse merk koppelt twee concepten aan dat nieuwe jurkje en dat zijn ‘Speed’, maar bij TGR is dat eveneens een synoniem voor ‘Hate to lose’. Het andere is ‘Prototype’ waarmee het merk refereert naar het steeds maken van betere wagens voor de autosport maar ook voor het blijven evolueren daarin.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws