Rally van Wallonië in de startblokken

Nauwelijks is het doek gevallen voor het seizoen 2023 van het Belgian Rally Championship (BRC) of de ogen zijn al gericht op 2024.

De Rallye de Wallonie is uiteraard terug in BRC Divisie 1 en vindt plaats in het weekend van 27 en 28 april. Het evenement in Namen wordt ook opgenomen in de kalender van het Belgisch Divisie 2 kampioenschap.

Etienne Lerson en het team van de Automobile Club de Namur zijn al enkele maanden bezig om de teams en het publiek een uitdagend en spectaculair sportevenement te bieden.

Op logistiek vlak blijft het servicepark in Jambes ongewijzigd en keert de feesttent terug naar zijn vertrouwde locatie op de Place de Wallonie. Het hoofdkwartier van de rally (wedstrijdleiding, pers, promotors, stewards, enz.) verhuist echter naar de Bouge-zone, net naast de autosnelweg, voor meer efficiëntie en een comfortabeler onthaal.

Op sportief vlak zullen de deelnemers van Divisie 2 op zaterdag aan de start verschijnen en die van Divisie 1 op zowel zaterdag als zondag, net als de deelnemers aan de tweede editie van de Rallye de Wallonie VHRS (50 en 65 km/u). Dit ‘Comet Regularity’ evenement wordt geleid door een vooraanstaand specialist in deze discipline, Bjorn Vanoverschede.

Het parcours wordt momenteel gevalideerd. Op zaterdag staat een lus van drie klassementsproeven op het programma (Mohiville-Nettine, Natoye en Crupet), 4 KP’s die drie keer wordt gereden en de Wartet KP die twee keer wordt gereden. Op zondag staan er drie lussen van drie KP’s (Naninne, Fernelmont-Eghezée en Vedrin) op het programma. In totaal staat er voor deze editie van de Rallye de Wallonie 120 km aan getimede stapjes op zaterdag en 97 km op zondag op het menu, wat een totaal van bijna 220 km is (het maximum dat is toegestaan voor een BRC rally). Na een enquête bij de teams werden een aantal wijzigingen aangebracht aan het parcours, waaronder Mohiville, maar ook Crupet, Wartet, Fernelmont, gekoppeld aan Eghezée en Naninne. AC Namen onderstreept het vertrouwen van tien gemeenten die ons al jaren trouw zijn, en bedankt de drie nieuwe entiteiten die zich voor deze editie bij ons aansluiten.

Er moet worden opgemerkt dat het traditionele podium van de Citadelle niet langer op het programma staat als gevolg van de werkzaamheden die momenteel aan de gang zijn en die naar verwachting twee tot drie jaar in beslag zullen nemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws