‘Work in Progress’ op de Racing Show van Arlon!

De bezoekers van de New Classic & Racing Show in Aarlen tijdens het weekend van 8, 9 en 10 december mogen de stand van GRC Sport niet missen! Het team uit Fleurus, dat geleid wordt door Pino Sperlinga, presenteert twee competitieauto’s die momenteel in opbouw zijn en dat zijn niet de minste, met name de BMW 3.0 CSL en de Mercedes 300 SEL 6.3 AMG!

Het project is enkele maanden geleden van start gegaan en vordert goed”, aldus Pino Sperlinga. “GRC Sport is begonnen met de transformatie van een BMW E9 en een Mercedes 300 SEL productiewagens naar bolides voor competities met historische wagens. Tien BMW, in Gr.2 en Gr.5-versies, en twee Mercedes-modellen worden momenteel gebouwd. De eerste daarvan wordt komend voorjaar afgeleverd…”

De toon is gezet en dat is geen toeval. In 2024 is het immers honderd jaar geleden dat de 24 Uur van Francorchamps voor het eerst werd verreden, het legendarische evenement waarvan de geschiedenis werd geschreven door onder meer de BMW 3.0 CSL/CSI en de Mercedes 300 SEL 6.3 AMG! De diverse BMW E9, in hun 3.0 CSi of CSL-versies, met name geprepareerd door de ’tovenaar van Comblain-au-Pont’ Luigi, waren ongeslagen tussen 1973 en 1976! Sommige van deze auto’s behoren tot de legende van Francorchamps.

De Mercedes 300 SEL 6.3 AMG was het eerste officiële optreden in competitie van de fabrikant met de ster sinds Le Mans 1955. In 1971 won deze indrukwekkende machine, gedoopt tot ‘Red Pig’, zijn klasse en werd tweede in het algemeen klassement in handen van Hans Heyer en Clemens Schickentanz!

In alle gevallen gaat het om originele chassis van wegauto’s die we kochten en naar Slowakije stuurden voor het koetswerk”, vervolgt Pino Sperlinga. “Deze auto’s komen dan terug naar Fleurus, naar onze werkplaatsen, waar motoren, versnellingsbakken en al de andere onderdelen volgens de regels van de kunst worden gemonteerd, zodat ze zo perfect mogelijk bij de oldtimers passen. Deze BMW en Mercedes zijn dus geen kopieën, maar echte oldtimers die van weggebruik naar het circuitgebruik overgaan. Wedstrijden zoals de Heritage Touring Cup, in de Peter Auto-serie, maken het mogelijk dat deze machines op prestigieuze meetings hun opwachting maken…

Er moet ook worden opgemerkt dat een deel van dit programma, dat betrekking heeft op de BMW 3.0 CSL Luigi ‘UFO’ die in Arlon te zien is, wordt uitgevoerd in samenwerking met Alain Jeanty, die achter talrijke marketinginitiatieven zit op het nationale en internationale motorsportfront. Het bewijs dat passie en vriendschap meer dan ooit aanwezig zijn.

In de uitgebreide werkplaats van GRC Sport zal de winter worden gebruikt om dit werk in uitvoering af te ronden, zodat de eerste auto’s volgend voorjaar kunnen worden geleverd.

In de tussentijd kunnen geïnteresseerden contact opnemen met GRC Sport op +32 (0)493 98 32 38, of per e-mail op atelier@grc-sport.be.  

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws