Zeer evenwichtige en sterke kalender voor twaalfde editie van de Porsche Carrera Cup Benelux

De kampioenen van 2023 zijn gekend en gehuldigd en dus is het tijd voor een nieuw seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux. 2024 volgt in grote lijnen de voorbije seizoenen, met zes meetings in een internationaal kader, evenwichtig verdeeld doorheen het seizoen. De start is er op 9, 10 en 11 mei op Spa-Francorchamps en de finale volgt, ook in België, tijdens het slotweekend van de Europese NASCAR, midden oktober op Circuit Zolder.

Voor de twaalfde maal al start midden mei een Porsche-competitie in de Benelux. Op 1 mei 2013 trokken de teams van de toenmalige Porsche GT3 Cup Challenge Benelux de paddock van Spa-Francorchamps binnen en op 9 mei 2024 zullen ze dat opnieuw doen, nog steeds in het kader van het FIA WEC, een van de meest prestigieuze autosportkampioenschappen ter wereld, een kampioenschap waarin Porsche een hoofdrol speelt. Uiteraard luistert het kampioenschap vandaag naar de naam Porsche Carrera Cup Benelux, maar de filosofie is nog steeds identiek: aan het stuur van de legendarische Porsche 911 GT3 Cup een intense sprintrace trachten te winnen.

“We starten inderdaad opnieuw tijdens het bezoek van het FIA WEC aan België en gezien de evolutie van dat kampioenschap, mogen we ons aan heel veel publiek verwachten voor die eerste meeting van het seizoen”, blikt Series Manager Olivier Aerts vooruit op het seizoen 2024. “Vervolgens doen we het al even traditiegetrouw tijdens de DTM-manche op Circuit Zandvoort (7-9 juni), om een maand later te gast te zijn op het prachtige circuit van Imola, samen met de European Le Mans Series (5-7 juli). De tweede helft van het seizoen zetten we in op het circuit van Assen, ook al naar goede gewoonte tijdens de Jack’s Racing Day. Midden september zijn we voor het eerst te gast tijdens een meeting van de International GT Open (13-15 september) en dat op de Red Bull Ring, om het seizoen af te sluiten op Circuit Zolder, tijdens de finale van de Europese NASCAR en dat van 11 tot en met 13 oktober. We doen het dus zesmaal in een ander kader, maar het gaat wel zesmaal om hoogstaande meetings, met veel publieke aandacht en op zeer uiteenlopende en uitdagende circuits.”

Continuïteit troef

Uiteraard blijven de spelregels quasi identiek voor wat betreft het seizoen 2024, met na de vrije trainingen en de kwalificaties, twee races over 30 minuten en één ronde. Doch er is een opvallende wijziging, want de Porsche Carrera Cup Benelux telt vanaf 2024 enkel een algemeen klassement, een PRO-AM klasse, en de ranking voor de rookies. Zij krijgen na iedere race ook hun eigen podiumceremonie. De AM-rijders – met gebruik van ABS – komt te vervallen en die rijders vinden hun weg naar de Porsche Sprint Challenge Benelux. Uiteraard is er in 2024 voor de tweede maal ook het teamkampioenschap.

“Wij bouwen inderdaad verder op de sterke en kwalitatieve basis van de voorbije seizoenen, in samenwerking met onze professionele partners en de vele teams die ons kampioen trouw zijn. Sportief hopen we opnieuw op een intense strijd tussen de vaste waarden van het kampioenschap en enkele sterke, jonge nieuwkomers, zoals dat ook de voorbije seizoenen het geval was, maar daarover volgt later uiteraard meer nieuws. Ook voorzien we naar goede gewoonte een officiële testdag voorafgaand aan de start van het kampioenschap, in casu op woensdag 3 april op Circuit Zandvoort”, aldus nog Olivier Aerts.

onGRID als nieuwe partner

Een raceweekend is meer dan enkel rijden, want voorafgaand aan de activiteiten op de piste, is er vaak ook heel wat administratief werk. Dankzij een nieuwe partner, onGRID, zegt de Porsche Carrera Cup Benelux ook vaarwel tegen out dated papierwerk voor rijders en teams. “onGRID is het eerste en enige volledig digitale platform in de motorsport voor alle betrokkenen”, legt Olivier Aerts verder uit. “Het omhelst het hele proces, van hosting tot registratie, van management tot communicatie. onGRID introduceert een platform voor teams en rijders om met elkaar in contact te komen en zich met een paar klikken te registreren voor elke race. Het is het platform dat alle betrokkenen in de motorsport in staat stelt om de competitiefilosofie toe te passen op hun administratieve activiteiten. Het is een technologie die het leven van teams, rijders en organisatoren vereenvoudigt, zodat ze zich kunnen richten op wat ze het liefste doen: racen.”

onGRID maakt meteen zijn debuut, want op maandag 11 december gaan de inschrijvingen online open.

Meer info: https://www.myongrid.com

Kalender 2024:

Officiële testdag Zandvoort 03 April
R1 FIA WEC Spa 09-11 Mei 2024
R2 DTM Zandvoort 07-09 Juni 2024
R3 ELMS Imola 05-07 Juli 2024
R4 Jacks Racing Day Assen 02-04 Augustus 2024
R5 GT Open Redbull Ring 13-15 September 2024
R6 Nascar Final Zolder 11-13 Oktober 2024

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws