De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc Van Dalen de fakkel bij Kronos Events doorgeeft aan Benoit Abdelatif, de promotor van de Fun Cup France met Max Mamers Management. Het recept dat van de racekever een groot succes heeft gemaakt, zal daarentegen niet veranderen!

Het zijn gouden jaren voor de Fun Cup powered by Hankook, met meer deelnemers dan ooit te voren, een onvergetelijke 25ste editie van de Hankook 25 Hours Fun Cup, strijd op alle niveaus en vooral een ongeëvenaarde sfeer in de pitgarages en de paddock. Marc Van Dalen geeft dus een kampioenschap in bloei door.

Marc, het succes van de formule moet enorm veel voldoening geven?

Marc Van Dalen, CEO van Kronos: “Het doet me inderdaad enorm veel plezier om te beseffen dat het team van Kronos Events ervoor gezorgd heeft dat de Fun Cup hoogdagen beleeft. 2023 was, nog maar eens, een uitzonderlijk jaar. Ik zou dan ook meteen en uitdrukkelijk alle rijders, teams, liefhebbers en onze trouwe partners bedanken voor hun aanhoudende en aanstekelijke enthousiasme.”

Na meer dan tien seizoenen Fun Cup is echter de tijd aangebroken voor een nieuw verhaal?

“Mijn privéleven evolueert en mijn andere bedrijven maken veel progressie. Op bijna 60-jarige leeftijd en met meer dan 40 werkjaren achter me, heb ik dus de beslissing genomen om het roer bij Kronos Events, en dus de European Fun Cup, aan iemand anders over te laten.”

Hoe is de beslissing genomen wie de Fun Cup zou overnemen?

“Van zodra ik de knoop had doorgehakt, waren twee zaken cruciaal voor mij: ten eerste het voortbestaan van de Fun Cup, ten tweede garanderen dat mijn trouwe team van Kronos Events aan het werk kan blijven. Het was meteen duidelijk dat Benoit Abdelatif – gekend voor zijn rol in de Fun Cup France met Max Mamers Management – de vanzelfsprekende keuze was om die doelstellingen te bereiken.”

Een nieuwe wind voor de Fun Cup

Benoit Abdelatif, de organisator van de Fun Cup France, zal dus vanaf 2024 aan het roer staan van het leukste kampioenschap van de Benelux, met een ongewijzigde kalender en hetzelfde team achter de schermen. Er komt dus geen revolutie, maar de Fransman wil natuurlijk zijn eigen toets toevoegen in de toekomst.

Welk gevoel overheerst op dit bijzonder moment?

Benoit Abdelatif: “Eerst en vooral wil ik onderlijnen dat ik altijd erg gelukkig ben geweest met de samenwerking met Marc Van Dalen. Toen de kans zich voordeed om het kampioenschap over te nemen, heb ik echter niet getwijfeld, want het is altijd een droom geweest de Fun Cup opnieuw te verenigen. Zo is het destijds allemaal begonnen.”

Wat zijn de voordelen van de overname voor de Fun Cup?

“In mijn ogen is er slechts één Fun Cup. We behartigen allemaal samen, met onze Fun Cup-familie, dezelfde belangen. Door allemaal aan hetzelfde zeel te trekken, onder meer op technisch vlak, zullen we het kampioenschap alleen maar sterker maken.”

Wat is uw visie voor de nabije toekomst?

“De Fun Cup moet iedereen de kans geven om kennis te maken met de autosport. Toegankelijkheid is dus het sleutelwoord. Ik zie mezelf als de persoon die garant dat de spirit van de Fun Cup wordt gerespecteerd. Er is de competitie, en daar hou ik van, maar de goede sfeer is vele malen belangrijker. Dat is en blijft het geheim achter het succes!”

Laat er geen enkele twijfel over bestaan dat de toekomst van de Fun Cup powered by Hankook in goede handen is. Om het met een Belgische uitdrukking te zeggen: ‘eendracht maakt macht’!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws