GTC Rally over 2 dagen, met de “Nacht” op vrijdag

Na een bloedhete editie 2023 die gewonnen werd door de latere kampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren, werkt de organisatie van de GTC Rally al hard aan de editie van 2024. Vlak voor Kerst kunnen de grote lijnen al onthuld worden. Het belangrijkste nieuws is dat de GTC Rally opnieuw over twee dagen verreden zal worden, op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024.

Het compacte format van de voorbije jaren zorgde voor een bijzonder intensief programma voor de rijders en navigatoren. Om hen wat meer ademruimte te bieden en om de winnaars op gepaste wijze te kunnen vieren, niet midden in de nacht, wordt de GTC Rally weer gespreid over twee dagen. Dat biedt ook de ruimte om de Historic-deelnemers hetzelfde programma te laten afwerken. Met 167 km tegen de klok, blijft de GTC Rally op die manier weer een van de grote evenementen in de Nederlandse rallysport.

Op vrijdag 12 juli gaat de wedstrijd om 19h van start op het podium op het centrale serviceterrein in Achtmaal. Er staan twee lussen van drie proeven op het programma: KP Vosdonk (7,20 km), KP Achtmaal De Hel (15,50 km) en KP Ostaaijen (10,30 km). Na de rondkoers op het industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur, een oude bekende die terugkeert in het programma, werken de deelnemers de bekende proeven van de “Nacht” af in Achtmaal, langs het serviceterrein. De eerste wagen zal kort na 23h de “Nacht” afsluiten.

Na de eerste 66 km op snelheid, volgt op zaterdag 13 juli nog 101 km tegen de klok, verdeeld over drie lussen van drie proeven: KP Roosendaal (9,90 km), KP Rucphen-Klappenberg (12,90 km) en KP Klein Zundert (10,90 km). De slotdag begint om 10h30 met een uitgebreide service van 45 minuten. De eerste proef gaat om 11h46 van start. De laatste proef in Klein Zundert start om 18h26, zodat de winnaars op het finishpodium gehuldigd kunnen worden om 19h07.

Na de finish op het podium wordt de GTC Rally 2024 afgesloten met een gezellig feest in de tent, waar vanaf 21h de prijsuitreiking georganiseerd zal worden.

Foto’s: GTC Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws