Voor meer dan 120.000 euro aan Michelin-banden te winnen

Goed nieuws voor het Kroon-Oil BRC 2024. Michelin, voor de volgende drie jaar de exclusieve bandenleverancier in het Belgisch rallykampioenschap voor de klasse RC2, RC3, RC4 en RC5, zal per wedstrijd, zowel in Divisie 1 als in Divisie 2, een prijzenpot van 24 banden verdelen. Over het ganse seizoen 2024 vertegenwoordigt dit een prijzenpot van meer dan 120.000 euro!

Foto Facebook Michelin.

De eerste 20 banden worden verdeeld voor de Top 10 (voorbehouden voor wagens van de klassen RC2, RC3, RC4 en RC5): P1 krijgt vijf banden gevolgd door P2 met vier stuks. Drie banden zijn er voor P3, P4 krijgt er twee en er is één band voor P5 tot en met P10.

Verder zijn er nog bijkomende prijzen voor de winnaars in RC4 en RC5 die elk twee banden krijgen.

En, dat is nog niet alles, want ook op het einde van het seizoen zijn er twee schitterende prijzen die uitgereikt worden in het Junior kampioenschap. Zowel de Junior-kampioen als de best geklasseerde jongere die enkel met een wagen van klasse RC5 heeft deelgenomen, ontvangen 30 gratis Michelin-banden, te gebruiken in het Belgian Rally Championship 2025.

Bovendien zal een technische specialist van Michelin aanwezig zijn op alle wedstrijden om de teams te helpen bij de keuze van de banden en het optimale gebruik ervan. De prijzen van de Michelin-banden liggen trouwens, dankzij dit partnership, voor de komende drie jaar vast.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws