Rally van Haspengouw: Halle-Booienhoven terug op programma

Na de razend spannende 25ste editie, gewonnen door William Wagner met amper 0″6 voorsprong op de latere kampioen Maxime Potty, maakt Topspeed Rallyclub Haspengouw zich op voor een al even uitdagende editie op zaterdag 24 februari 2024.

De Rally van Haspengouw heeft de eer om het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 te openen in 2024. Dat betekent dat de slotproef van de wedstrijd een Powerstage zal zijn, waar extra punten te verdienen zijn (3-2-1 punt) voor de snelste rijders (met een RC2, RC3, RC4, RC5 of RGT).

Het hoofdkwartier van de wedstrijd zal opnieuw gehuisvest worden in de prachtige gebouwen van Droneport in Sint-Truiden, terwijl het servicepark en het podium zich bevinden bij Hangar 66. Het servicepark is op donderdag al geopend, want dan begint het programma met een Testproef in de buurt van Aalst.

Op zaterdag 24 februari gaat de wedstrijd van start om 8h00. De openingsproef is KP Boekhout, waarvan het slot aangepast is. Na een erg korte verbinding volgt de tweede proef, KP Gelmen, identiek aan de editie van vorig jaar. Vervolgens keren de deelnemers voor een korte service terug naar Hangar 66.

Na de service trekken de teams naar KP Halle-Booienhoven, een klassieker die terug van de partij is. De ronde wordt afgesloten met KP Gingelom, identiek aan de proef van 2023. Deze klassementsproef zal dan ook de Powerstage zijn waarmee de wedstrijd wordt afgesloten.

Deze lus van vier proeven wordt drie keer afgewerkt, samen goed voor ongeveer 140 kilometer tegen de klok.

De organisatie legt ondertussen de laatste hand aan het reglement, dat op 9 januari 2024 gepubliceerd zal worden. De inschrijvingen zullen die avond om 20h geopend worden.

Ondertussen wenst Topspeed Rallyclub Haspengouw alle deelnemers, al zijn medewerkers en de rallyfans fijne feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en een erg spannend rallyseizoen, dat ingezet zal worden met de 26ste Rally van Haspengouw op 24 februari.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws