Benjamin Paque aan de start in Abu Dhabi en Dubai

Het tussenseizoen bleek uiteindelijk korter dan verwacht voor Benjamin Paque! De Junior kampioen van de Porsche Carrera Cup France en revelatie van de Porsche Mobil 1 Supercup 2023, is inderdaad op weg naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de start van zijn autosportcampagne 2024 die in het teken van de uithoudingsraces van de 24H Series van Creventic staat. Op het menu staat de 6 Uur van Abu Dhabi, gevolgd door de 24 Uur van Dubai en dat aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup van SebLajoux Racing…

De Porsche 992 GT3 Cup is ongetwijfeld de ideale auto om de basis van een racecarrière te leggen! Sprint, uithouding: alles is mogelijk met de Duitse wagen en het aantal competities waarin de ‘911’ uitblinkt, is indrukwekkend! Reden te meer voor jonge rijders om er diverse uitdagingen mee aan te gaan. Hoewel Bejamin Paque meer een sprinter is, is de jonge Luikenaar niet van plan om een kans voorbij te laten gaan om kilometers aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup af te malen. Daarom is hij naar de Verenigde Arabische Emiraten afgereisd om er deel te nemen aan de eerste twee races van het autosportseizoen 2024, beide georganiseerd door Creventic, het bedrijf achter de 24H Series. Het programma is aanlokkelijk, met de Hankook 6H Abu Dhabi van 19 tot 21 januari op het Yas Marina Circuit, dat elk jaar wordt gebruikt voor de finale van het Formule 1-seizoen en een week later de Hankook 24H Dubai, een prestigieuze dubbele race rond de klok, die recent twee weken werd uitgesteld om de logistieke en geopolitieke redenen die we allemaal kennen.

“Aan het einde van vorig seizoen namen Stéphane Perrin en ik deel aan de finale van de Ultimate Cup Series op het circuit van Paul Ricard”, legt Benjamin Paque uit. “We werkten toen samen met SebLajoux Racing, het team van de Fransman Sébastien Lajoux, die ook deelneemt aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Toen de kans zich voordeed om aan het begin van dit nieuwe jaar dit efficiënte team te vergezellen op een minitour door de Emiraten, kon ik die gewoon niet laten schieten…”

En ook al heeft de jonge Luikenaar weinig ervaring in langere wedstrijden, dan nog zal hij ongetwijfeld snel zijn draai vinden. Voor de 6 Uur van Abu Dhabi vormt Benjamin een team met Stéphane Perrin en Sébastien Lajoux zelf. De #908 Porsche 992 GT3 Cup komt uit in de 992 AM-klasse, waarin het team zeker een mooie kans maakt. Een week later zit Paque in de Porsche met startnummer #910, met de dezelfde namen en de Fransman Lucas Walter.

“Afgezien van de 24 Uur van Zolder en de 25 Uur Fun Cup heb ik in mijn jonge carrière nog niet veel kansen gehad om in aan internationale endurance-evenementen aan de start te verschijnen”, vervolgt Benjamin Paque. “In Abu Dhabi en Dubai kan ik kilometers maken achter het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup, een uitstekende manier om aan het begin van het jaar weer in het ritme te komen. Hoewel de concurrentie in de 992-klasse heel stevig zal zijn, is de kans op een podiumplaats in de 992 AM reëel en daar gaan we dan ook voluit voor. De line-ups voor Abu Dhabi en Dubai zien er goed uit en ik weet zeker dat ik mijn Porsche GT3 Cup-ervaring goed zal kunnen gebruiken voor het team en mijn teamgenoten. Ik kan niet wachten…”

De wedstrijden in Abu Dhabi en Dubai vormen het eerste deel van het programma van Benjamin Paque voor 2024. Over de rest wordt nog gepraat. Maar ook dat deel zal in de komende weken officieel worden gemaakt…

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws