Wehrlein wint seizoensopener in Mexico

Pascal Wehrlein pakte een overtuigende zege in de  Formule E Mexico City E-Prix, de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Wehrlein bevestigde opnieuw zijn favorietenrol op het Autódromo Hermanos Rodríguez door vanaf het begin de leiding te nemen en zijn vierde pole positie in Mexico om te zetten naar een tweede overwinning in het land.

Hoewel hij kort de leiding moest afstaan na het activeren van z’n  ATTACK MODE onder Full Course Yellow-omstandigheden, kwam de Duitser met een goed getimede inhaalactie terug aan de leiding. Sébastien Buemi was de hele race de eerste achtervolger en kon nooit echt een bedreiging vormen. Sowieso werd de eerste race van het jaar gekenmerkt door opvallend weinig inhaalacties. Hopelijk geen voorbode voor de rest van het seizoen.

Nick Cassidy, die dit jaar voor Jaguar TCS Racing uitkomt, pakte de derde podiumplaats. Maximilian Guenther (Maserati MSG Racing) en Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) werden vierde en vijfde, voor Jean-Éric Vergne (DS PENSKE), die vanop P10 was gestart en dus wat plekken wist goed te maken.

Stoffel Vandoorne scoorde punten met de achtste plek, net achter Jake Hughes. Kampioenschapsverdediger Jake Dennis moest genoegen nemen met de negende plaats, terwijl z’n Andretti teamgenoot Norman Nato de top tien completeerde.

Een eerder saaie race werd enkel onderbroken nadat Robin Frijns bij het uitkomen van de stadionsectie in de muur belandde. Een Full Course Yellow was nodig om de auto te verwijderen, waardoor Wehrlein zijn aanval op de op dat moment leidende Buemi moest uitstellen.

Over twee weken zien we de Formule E coureurs terug aan het werk, met de eerste double-header van het seizoen: De nachtraces in Diriyah, Saoedi-Arabië, op 27 en 28 januari.

(Foto’s: Formula E Press)

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws