Grote publieke belangstelling voor eerste Brussels Auto Show

Na maanden van voorbereiding gaat morgen de eerste editie van de Brussels Auto Show van start. In de paleizen 5, 6, 7, 8, 9 en de Patio staat BAS vijf dagen lang in het teken van de passie voor auto’s, met aandacht voor de toekomst van mobiliteit via congressen en standhouders rond zero-emissie. Er zijn diverse shows en presentaties op de catwalk, een verhoogd podium waar special guests en de meest indrukwekkende creaties op het gebied van supercars, hypercars en enkele primeurs worden gepresenteerd. Sinds de aankondiging is er al veel interesse van het publiek; momenteel zijn er al 80.000 tickets verkocht, en de zaterdag is nu al bijna uitverkocht. Bezoekers die het evenement in het weekend willen bijwonen, wordt aangeraden niet op een ticket aan de kassa te rekenen. Door de week zijn er nog voldoende plekken beschikbaar, en er zal ook verkoop aan de deur mogelijk zijn.

Hoewel het voorheen in de Brussels Expo in januari draaide om een breed scala aan nieuwe auto’s van de importeurs, draait het bij BAS primair om de passie voor auto’s met een flinke knipoog naar de toekomst van mobiliteit.

Toch zijn er diverse primeurs te zien, zoals een stand van Fisker (met testritten met de Ocean), MG met de presentatie van de Cyberster op de Catwalk, en de nieuwste modellen van Cadillac, Corvette, Dodge en RAM op de stand van AEC en AEC SV (ook te zien op de Catwalk). In Paleis 5 is een exemplaar te zien van de finalisten van de Car of the Year, zoals de Peugeot E-3008, de Volvo EX30 en BYD Seal en de KIA EV-9 (de winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het komende Geneva Auto Salon).
In Hal 7 kunnen bezoekers nieuwe modellen bewonderen van verschillende truckmerken, zoals Iveco S-Way, Ford F-max, DAF XG+.

Op het gebied van motoren zijn er op de stand van The Pack een tiental EV-motoren te bewonderen van onder andere Kawasaki, Energica, Silence, Trevor, en Zero Motorcyles presenteert haar gamma in Hal 6. KTM toont een KTM 1390 Super Duke in Paleis 5 naast de speciale supercar KTM X-BOW GT-XR, en van Donkervoort is de imposante F22 te zien.

Honderden showvoertuigen

Verder zijn er honderden showcars, trucks en motoren te bewonderen, van klassiek tot sportief en gemodificeerd. Daarnaast zijn er tientallen standhouders met accessoires, carcare, automobilia, laadpalen en meer. Ook is er een Lowrider Arena annex BMX/Trial show van de bekende Kenny Belaey, en de Catwalk presenteert elke dag de mooiste supercars, hypercars zoals Pagani en Bugatti, en special guests zoals Enzo Knol (zaterdag), POG (elke dag behalve zaterdag) en Shmee150 (vrijdag en zondag).

Zero-emissie

Duurzaamheid en zero-emissie zijn ook belangrijke elementen op BAS. Maak kennis met duurzame autosport van Inmotion, Forze, Electric Superbikes met nieuwe aandrijftechnieken zoals waterstof.

Neem deel aan het Congres Laadinfra op donderdag 18 januari, en zoals aangegeven is er veel aandacht voor nieuwe EV-motoren, duurzame vrachtwagens en biedt de stand van Urban Mobility Services uit Oss (NL) diverse zero-emission oplossingen, waaronder duurzaam bouwen. Op 17 januari vindt voor de opening van de beurs als aftrap ook de Automobility Conference plaats, georganiseerd door McKinsey, Fleet TV, VUB, SBD en CA Autobank in het BAS Theater met aansprekende sprekers en onderwerpen over de auto-industrie en innovatie.

Ronald van den Broek, initiatiefnemer van BAS is verheugd met de grote belangstelling voor deze eerste editie: “Toen we in juni van start gingen met dit nieuwe concept konden we niet weten dat een nieuwe autoshow zoveel teweeg zou brengen in het Belgische automotive landschap. Wij zijn als Nederlandse organisator onbekend in het Belgische ondanks onze Supercar Madness evenementen die we al enkele jaren organiseren op Circuit Zolder. En met ons initiatief verrasten we de branche, eveneens met het nieuwe concept waarvan we nog steeds denken dat een evenementieel concept met meer entertainment prima samen kan met de doelstellingen van de automobiel branche: de verkoop stimuleren van de nieuwe (electrische) auto’s. Het grote publiek heeft tijd nodig om de omslag te maken naar toekomstige mobiliteit en je kunt dat het beste overbruggen met het combineren van autopassie met nieuwe mobiliteit in plaats van de meer vakbeurs gerichte mobiliteitsbeurzen die nu in Duitsland, Japan plaats vinden. Zelfs de Geneve Auto Salon eind februari gooit het over een andere boeg, nu ook daar de gevestigde merken uit Europa wegblijven. Voor Belgie zie ik vanaf 2025 een mooie kans om in Brussel te laten zien dat passie en mobiliteit samen kunnen, zelfs samen moeten om het grote publiek te bereiken. Met de eerste BAS zien we dat er een groot deel van de bezoekers (40%) voor het eerst naar de paleizen in de Heyzel gaan”.

Openingstijden:
Woensdag 17 januari 2024: 17.00-22.00
Donderdag 18 januari 2024: 12.00-22.00
Vrijdag 19 januari 2024: 12.00-22.00
Zaterdag 20 januari 2024: 10.00-18.00
Zondag 21 januari 2024: 10.00-18.00

Kaarten zijn te koop via www.brusselsautoshow.com Hoe eerder je koopt, hoe goedkoper het ticket. Er zijn speciale kortingen voor scholieren/studenten, kinderen, invaliden en senioren.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws