Hyundai Motorsport wil overwinningen en de titel

Hyundai Motorsport wil in het 11de jaar dat het team deelneemt aan het WRC meerdere overwinningen behalen en zegt daar ook klaar voor te zijn.

Bijkomend is ook een strijd om de titel bij de rijders het doel en als het even kan met een positieve uitkomst voor de Belgische rally liefhebber die uiteraard maar één ding wenst en dat is onze landgenoot Thierry Neuville eindelijk de titel zien pakken.

Met een versterkt team en diverse upgrades die de Hyundai i20 N Rally1 Hybrd heeft ondergaan zouden beide doelstellingen in principe haalbaar moeten zijn.

In de eerste twee jaar van het hybride tijdperk van het WRC behaalde het Hyundai Shell Mobis World Rally Team zeven overwinningen en 13 podiumplaatsen. Ondanks dit succes kon de Koreaanse fabrikant geen kampioenschap winnen. Het team ziet 2024 echter als een uitgelezen kans om mogelijk het eerste rijderskampioenschap op te eisen.

De twee teams die voor Hyundai Motorsport strijden om de titel zijn Thierry Neuville, genavigeerd door Martijn Wydaeghe in de #11 en Ott Tänak met Martin Järveoja als navigator in de #8, waarbij beide teams in 2024 een volledig programma rijden. Neuville is al bij het team sinds het debuutseizoen van het WRC in 2014 en speelde een cruciale rol in de constructeurskampioenschappen die Hyundai Motorsport in 2019 en 2020 opeiste.

Thierry Neuville en Ott Tänak worden zoals ondertussen geweten geruggesteund door het trio Dani Sordo/Cándido Carrera (#6), Esapekka Lappi/Janne Ferm (#4) en Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (#9). De rally’s die zij rijden worden gekozen aan de hand van de ondergrond zodat ieder kan starten in een rally die hem het meeste ligt. Het doel van deze zeer ervaren teams is enerzijds om mee te dingen naar de podiumplaatsen maar het belangrijkste is toch wel het afnemen van punten van de tegenstand.

“Voor ons wijzigt er in zekere zin helemaal niets,” laat Neuville weten. “We willen in feite hetzelfde als altijd, het hele seizoen koploper zijn en strijden voor het kampioenschap. Dat zal natuurlijk ook nu weer vrij moeilijk worden maar we gaan er alles aan doen om zowel uitstekend te presteren in elke rally als die belangrijke strijd om de titel. We hebben dit jaar een zeer sterke line-up en de reorganisatie van het team zou ons in de positieve richting moeten sturen, maar de factor geluk is uiteraard ook zeer belangrijk. Ons eerste doel is om dit weekend sterk te starten in de ‘Rallye Monte-Carlo want daar zijn we in het verleden al vaak competitief geweest en op het podium geëindigd,” besluit een gemotiveerde Thierry Neuville.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws