Eerste tests met Aston Martin voor Comtoyou Racing in Valencia

Aan het eind van de pitstraat van het Circuit Ricardo Tormo in Valencia sprint het licht op groen, het signaal voor de start van een nieuwe testdag. Met een luide grom, en nog steeds in zijn zwart carbonkleedje getooid, verlaat de nieuwe Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo de pitbox van Comtoyou Racing. Een banaal moment voor elk raceteam, maar dit is anders…

“We moeten durven stellen dat we ons deze dag nog lang zouden kunnen herinneren,” stelt François Verbist, team manager van Comtoyou Racing. “Eigenlijk kan je dit best de eerste dag van een lange samenwerking met Aston Martin Racing noemen. De start van een nieuw avontuur. Het was een emotioneel momentje en ik moet toegeven dat ik er best trots op ben dat we het eerste klantenteam zijn dat deze nieuwe auto laat rijden. Maar veel tijd om daar bij stil te staan hadden we niet: we hadden twee lange en drukke testdagen voor de boeg!”

Onder de goedkeurende blik van Benoit Bourdaire, AMR Global Head of Sales, werkte de schitterende Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo eerst enkele korte runs af. “Dat is het geijkte principe voor een shakedown van een nieuwe auto,” legt François Verbist uit. “We gaan na of alle systemen naar behoren werken, dat alles goed vast zit, dat er geen vloeistof lekt… Nadien gingen we over naar langere runs, en konden we meer in detail gaan werken. Het was heel interessant en we hebben er al heel wat van opgestoken.”

Vorige woensdag werd hij bevestigd als de nieuwste rekruut van Comtoyou Racing, en nu voegde Matisse Lismont zich bij Nicolas Baert en Finlay Hutchison, twee rijders die al in 2023 deel uitmaakten van het team. Ook Marco Sorensen, de door Aston Martin Racing afgevaardigde fabrieksrijder, kroop achter het stuur om zijn ervaringen met het Belgische team te delen. Hij wisselde heel wat info uit met ingenieur Sébastien Breuil, die eveneens voor het eerst kennis maakte met de nieuwe auto.

Ook voor Nicolas Baert was dit een bijzondere dag. “De fondue van Nieuwjaarsdag is al een ver verleden,” grapte de jonge Belg. “Wat doet het deugd om opnieuw op een circuit te vertoeven! Ik heb mijn tijd genomen om bij het instappen van het moment te genieten en ik moet toegeven dat ik met trots en opwinding naar de start van dit nieuwe avontuur heb gekeken. Maar ik ben hier ook om mijn job te doen, en ik moet zeggen dat we allemaal al goed hebben samengewerkt. Met de motor vooraan is deze Aston Martin duidelijk anders dan alle GT3’s die ik tot nu heb bestuurd. Het rijgevoel is verschillend, maar ik wist me aan het stuur wel onmiddellijk te amuseren! Ik ben er vast van overtuigd dat het tussen mij en de auto goed zal klikken. Ik kijk al uit naar het vervolg!”

Terwijl het ondertussen ook het testwerk met de nieuwe Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo verder zet, zal Comtoyou Racing in de komende weken drie andere exemplaren van de auto klaarstomen, waarmee het Belgische team in de Fanatec GT World Challenge Europe in actie zal komen. “We zijn nog volop in onderhandeling met enkele rijders die onze rangen zouden kunnen vervoegen, maar we kunnen nu al stellen dat het seizoen er goed uitziet,” stelt team principal Jean-Michel Baert verheugd. “Binnen afzienbare tijd kunnen we het volledige programma onthullen, maar in afwachting kunnen we al zeggen dat ons seizoen en onze nauwe samenwerking met Aston Martin Racing na deze twee testdagen in Spanje ontzettend goed gestart zijn!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws